Siem en Myke zijn toe aan een nieuwe start. In de Alpen beginnen ze een chambres d'hôtes. 'Comment ça va? Die vraag kunnen we beiden gelukkig volmondig met 'goed' beantwoorden!'

(Bekijk hier de uitzending van Siem en Myke)

Het is inmiddels ruim 1,5 jaar na het vertrek uit ons vertrouwde West-Friesland. Het eerste jaar na de emigratie heeft voornamelijk in het teken gestaan van bouwen en verbouwen, maar inmiddels hebben we ook het eerste zomerseizoen van onze chambres d’hotes VillaKulla.fr achter de rug en bereiden we ons nu voor op het komende wintersportseizoen.

We hebben het afgelopen anderhalf jaar ontzettend veel dingen geleerd. We hebben klussen gedaan waarvan we vooraf niet hadden bedacht dat we dit met onze eigen handen zouden kunnen maken. Maar met informatie uit de bouwmarkt, filmpjes op internet en hulp van lieve vrienden en familie kom je een heel eind. Waterleidingen aanleggen, muren en plafonds plaatsen, tegelwerk, stuken etc zijn nu klussen waar we onze handen niet meer voor omdraaien. Maar ook het uitzoeken van de vele Franse formulieren, dossiers, stapels papierwerk en het maken van een website behoren inmiddels tot de normaalste zaken in ons leven :-)

Natuurlijk hadden we na lange klusdagen ook wel eens even genoeg van al het bouwstof. Dan hadden we eigenlijk gewoon behoefte aan een warme douche en ietsje meer comfort dan een geïmproviseerde keuken op een tuintafel. Maar het opbouwen van ons huis met onze eigen handen heeft enorm veel voldoening gegeven, waardoor we nu met gepaste trots op de hele verbouwingsperiode terugkijken!

Behalve heel veel verbouwen, hebben we ook minstens zoveel genoten van elkaar, de honden, de natuur en het goede Franse leven. Want dat is het: het leven in de Alpen is goed! We kunnen wel zeggen dat we hier in Villarembert gevonden hebben wat we zochten: een rustiger, maar intenser leven te midden van prachtige natuur. Wat is het heerlijk om tussen of na het werk gewoon een bergwandeling te kunnen maken met de honden, of om tijdens de lunch ‘even’ een paar pistes te pakken op de ski’s/ snowboard en in de zomer staan de racefietsen en mountainbikes altijd klaar om een ritje maken. We vergeten naast het werken absoluut niet dat dat de reden is waarom we naar Frankrijk gekomen zijn: onze liefde voor de bergen, de prachtige natuur en elkaar.

We hopen dat we jullie een mooi beeld hebben kunnen geven van ons emigratie-avontuur. En we delen onze passie voor de bergen en deze prachtige omgeving graag met iedereen die bij VillaKulla.fr langs wil komen!

Liefs Siem en Myke

(en uiteraard een dikke knuffel van Roux en Figo)

Deel dit artikel