In de uitzending van zaterdag 24 april 2021 zien we hoe Cosmas en Nicole vakantie vieren op de chambre boot van Bart en Christa. Vervolgens zien we hoe Bart en Christa genieten van de gastvrijheid van Cosmas en Nicole op hun Franse château. Hoe hebben de stellen het bij elkaar ervaren? 

Update Bart en Christa

Voordat Nicole & Cosmas bij ons kwamen hadden we veel boekingen staan, echter ging Spanje op slot en werden alle boekingen geannuleerd. Zij waren daardoor onze eerste en ook onze laatste gasten. Wat de toekomst brengt zullen we zien en moeten we afwachten. Met de chambre boot gaan we zodra het weer kan alleen in de weekenden door en niet meer door de weeks. 

Doordat we geen gasten meer hebben gehad, hebben we ook geen fietstours meer gedaan. Wel hebben we dagelijks onze eigen fietstour naar ons werk en weer terug naar huis, ongeveer 25 km per dag. We werken allebei (24 uur) bij een Telecombedrijf in Valencia. Bart als klant contact specialist mobiel en Christa als klant contact specialist thuis. Bart doet daarnaast ook een stukje recruitment voor het bedrijf. 

De honden

Onze honden Jippie en Louis maken het uitstekend. We hebben mede voor hen gekozen voor parttime werk, zodat we ook genoeg tijd aan onze gabbers kunnen besteden. Louis bewaakt ons tiny "huis" met zijn leven, maar als wij aangeven dat het ok is, is hij super lief. Alsof hij het snapt. De honden vinden het varen prima maar ter ondersteuning krijgen ze van ons wel een pilletje om niet ziek te worden en zodoende afkeer van zeilen te krijgen.

Onze ervaring bij Cosmas en Nicole

Het uitwisselingsavontuur hebben we als positief ervaren, want de plek waar Nicole en Cosmas wonen is heel bijzonder. Eén van de tips van Nicole & Cosmas was dat er wel erg veel kussens op bed lagen. Daar hebben we er wat van weggehaald, maar ja nogmaals door Corona ligt het hele B&B gebeuren al een tijdje stil en hebben nieuwe gasten hier nog niets aan gehad. De danservaring van Bart was éénmalig. Hij heeft dit gedaan om onze gastheer en gastvrouw niet tegen het hoofd te stoten, maar zijn hobby is het zeker niet geworden. De behandeling die Christa gekregen heeft, heeft helaas niks gedaan. We hebben begrepen dat je dan ook meer sessies nodig zou hebben, maar ook dit is niet echt haar ding. Wij zijn door deze uitwisseling niet spiritueler geworden! Christa houdt zich wel bezig met alternatieve geneeskunde, maar dit was ook voor haar net iets te zweverig. 

Hasta luego! Bart & Christa

Update Nicole en Cosmas

Na de verhalen van Crista en Bart gehoord te hebben zijn we toch heel blij dat we een Chambre & table d’Hotes zijn en geen hotel met restaurant. Lang leve de vrijheid! We hebben vorig jaar een goed seizoen gehad. Op de lock-downs na hebben we van Covid weinig gemerkt. Zodra het mocht hebben we (tot wederzijdse genoegen) Franse gasten mogen ontvangen. 

Het belooft ook dit jaar weer een feest te worden! Maar dan wel zonder honden die binnen plassen, want die blijven tegenwoordig buiten het restaurant of aan de lijn! En we blijven genieten van de kookkunsten van Thérèse, zoals we van haar gewend zijn. Inmiddels is de binnenplaats een gezellige gemeenschappelijke ruimte geworden met bar en dansvloer. Cos is nu bezig om een natuur zwembad te maken en met een beetje doorwerken is deze voor de zomer klaar.

Onze ervaring bij Bart en Christa

We hebben de uitwisseling als enorm plezierig ervaren, maar het heeft ons ook doen beseffen dat we de goede keuze hebben gemaakt met een Petit Chateau. De ervaringen van Bart en Christa in Frankrijk vonden wij schokkend. Onze ervaring hier is gelukkig tot nu toe zeer positief. Het idee van hen om een B&B op een zeiljacht te starten, waar zij samen met hun twee honden ook overnachten vonden wij in eerste instantie bizar, maar wel heel gezellig! Wij vonden Valencia een zeer aantrekkelijke stad. De wijnproeverij was erg leuk, maar de fietsroute was niet zo goed voorbereid. Dat Bart en Christa de moeite namen om met ons een zeiltochtje te maken was super gaaf. Nogmaals dank daarvoor! 

Wij zijn heel erg benieuwd hoe het nu met hen gaat! Dank voor de mooi uitwisseling we hebben er van genoten.

Liefs van Nicole, Cos en Thérèse

Deel dit artikel