In de uitzending van zaterdag 4 juni 2022 zien we hoe de familie Geurts uit Spanje inspiratie gaat opdoen bij familie Mensing in Italië en vice versa. Beide stellen willen graag van elkaar leren hoe je een bedrijf aan huis combineert met het gezinsleven. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee aan tips?

Update Feikje, Dirk, Siem, Jep en Boaz Geurts Villa Atalanta

Wij hebben genoten van onze trip naar Rosalie en Jean-Paul in Italië. Als je dag en nacht, met veel plezier, klaarstaat voor gasten, is het heerlijk om er zelf even uit te zijn en nergens aan te hoeven denken. Om zelf verwend te worden. En om eens te kijken hoe je collega´s het doen, zowel zakelijk als privé. En de combinatie daarvan.

Onze ervaring 

Rosalie en Jean-Paul hebben een puike prestatie neergezet. Ze bouwden een prachtig vakantie-oord op een fantastische plek. Voor ons was het mooi om te zien hoeveel faciliteiten zij voor kinderen hebben gecreëerd en hoe onze kinderen het naar hun zin hadden op hun complex. De opnames van onze Ik Vertrek Even Weg-aflevering waren voor ons ook een goede gelegenheid om via de camera terug te blikken op de afgelopen vijf jaar, de tijd dat we in Spanje wonen.

Voor ons is de conclusie dat we héél gelukkig zijn met ons leven hier. En bijzonder blij met en trots op hetgeen dat we in die tijd hebben gerealiseerd. We zijn allen gezond en hebben drie schatten van kinderen. We hebben onze draai hier helemaal gevonden. Jep en Siem doen het goed op school en hebben vriendjes en vriendinnetjes. En Boaz gaat met veel plezier naar de crèche in het dorp en heeft een geweldig lieve leidster. De kinderen spreken vloeiend Spaans en we wachten erop tot ook Boaz zijn eerste woordjes spreekt. En vragen ons uiteraard af, of dit in het Spaans of Nederlands zal zijn. We hebben hier een paradijs gebouwd waar we fijne gasten mogen ontvangen.

We zijn in 2017 begonnen met het hoofdgebouw, met drie appartementen, waarvan wij er één bewonen. Daarna hebben we nog drie vrijstaande huizen en de bar gebouwd. Het geeft ons iedere keer weer veel energie als we gasten hebben die het hier naar hun zin hebben. Mensen besluiten om een van hun belangrijkste weken van het jaar, de vakantie, bij jou door te brengen. Dat is al een hele eer. En dan is er geen groter compliment denkbaar dan dat ze genieten.

Balans werk en privé

Natuurlijk is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Een eigen bedrijf hebben betekent heel hard werken. Zeker in combinatie met een gezin met drie jonge kinderen. Daardoor blijft er weinig tijd over voor jezelf. Soms is het voor ons zoeken naar een goede balans tussen werk en privé. Maar er staat zoveel moois tegenover: weinig mensen zullen hun kinderen van zo dichtbij zien opgroeien. Jep, Siem en Boaz hebben hun papa en mama altijd in de buurt. Daarnaast zijn er, met de kinderen van de gasten, altijd vriendjes in de buurt om mee te spelen. Tel daar de tuin, het zwembad en het mooie weer bij op. Wat wil je nog meer?

Plannen

We hebben nog meer plannen en ambities. Onlangs hebben we ons buurhuis gekocht. We laten dat op dit moment verbouwen tot een nieuwe vakantiewoning. In juli hopen we daar de eerste gasten te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we op termijn een nieuw vakantiecomplex kunnen ontwikkelen op een andere plek in Andalusië. Een andere streek, andere mensen, andere gebruiken... Maar vooralsnog zitten we goed op onze berg en genieten we met volle teugen van het Spaanse leven hier. 

Update Rosalie, Jean Paul, Dylan en Isabella Casa & Glamping Sorriso

En zo zijn we dan 2 jaar verder na “Ik vertrek”. We waren helemaal blij met het gezin uit Spanje waarmee we gekoppeld zijn. Er was meteen een klik en heel natuurlijk kwamen de gesprekken op gang en konden de kinderen spelen. Er waren zeer veel raakvlakken met problemen en met mooie belevenissen. Het is grappig dat je een gezin ontmoet dat zoveel raakvlakken heeft!

Onze ervaring

Na een bezichtiging van ons terrein in Italië werd het met een wijntje al gauw gezellig en informeel. Veel gesprekken over bureaucratie en organisatie wisselden elkaar af met gesprekken over leuke gasten en activiteiten. Al gauw ontstonden er ook gesprekken over organisatie en hoe fijn is het als je dan een klankbord hebt voor je ideeën of twijfels! Hierdoor hebben wij direct onze eetavonden bijvoorbeeld aangepast.

Ook in Spanje kwamen we in een warm bad terecht. In de tussentijd is er veel contact gebleven en daarom was de ontvangst ook meer dan hartelijk! Direct ontsponnen zich weer allerlei gesprekken van diverse aard. Met een beheerste snik na een aantal heerlijke dagen in Spanje afscheid genomen en in al de verstreken tijd is het contact gebleven! Er is zelfs gekeken of het mogelijk was halverwege de uitzending samen te bekijken. Helaas door drukte niet mogelijk maar buiten Ik Vertrek zullen wij als gezinnen elkaar zeker nog een keer opzoeken.

Ons leven in Italië

De kids zijn goed gewend hier. Dylan spreekt vloeiend Italiaans en gaat regelmatig het dorp in om te spelen met vrienden. Ieder 10-minutengesprek op school horen we lovende woorden over hem. Mega trotse ouders hier! Isabella doet haar eigen ding en rommelt lekker door op de kleuterklas. Je merkt echt dat zij dit seizoen al die kindjes bij ons heel gezellig vindt. Wij zijn als creatief en uitvoerend echtpaar erg blij dat we dit mogen doen maar net als iedereen willen we elkaar af en toe achter het behang plakken!

Casa Sorriso ontwikkelt zich en wij zien de toekomst zonnig tegemoet met een grote glimlach! De tenten staan weer in volle glorie met een prachtig uitzicht, de plannen zijn gemaakt, laat nu het seizoen maar beginnen!

Deel dit artikel