In de uitzending van zaterdag 1 mei 2021 zien we hoe familie Van der Linden vakantie viert in Oosenrijk bij familie Hammink en hoe familie Hammink geniet van de gastvrijheid van familie Van der Linden op hun Franse glamping. Hoe hebben de famiies het bij elkaar ervaren? 

Update familie Hammink

Het is weer een uniek avontuur geweest om aan Ik Vertrek Even Weg mee te mogen doen. Het was een mooie ervaring om met andere Nederlanders, die ook hun droom hebben verwezenlijkt in het buitenland, gedachten en ervaringen te kunnen delen. Je hebt raakvlakken met elkaar en je kan jezelf beter inleven in elkaars situatie. Voor onze kinderen was dat natuurlijk ook fijn, zeker voor Tim en Daan is het belangrijk geweest dat ze met de meiden van Don en Brigitte hebben kunnen praten over hun ervaringen met vrienden en met school.

Vernieuwen


We hebben natuurlijk wel allebei een ander soort bedrijf en deze zijn niet met elkaar te vergelijken wat betreft bepaalde diensten die je aanlevert, denk aan het grillen bijvoorbeeld. Dat is heel erg leuk maar we hebben ook te maken met een verwachtingspatroon wat gasten hebben die een hotel boeken. Die verwachten a la carte of in een vorm van een buffet te kunnen dineren.

Tijdens de Lock down hebben we inmiddels wel aanpassingen en vernieuwingen doorgevoerd. We hebben een yogaruimte / retraite-ruimte gemaakt en we hebben de bar en de receptie een facelift gegeven. Zo zullen we ook wel een nieuwe doelgroep aanspreken die komt voor retraites met een groep of gewoon die zich daarvoor kunnen inschrijven. Ook is er vraag naar dat groepen die voor een retraite komen hun eigen kok meenemen of zelf willen koken in onze keuken, die wij hiervoor beschikbaar zullen stellen.

Onze ervaring bij Don en Brigitte en de meiden

We kijken terug op een mooie maar ook gezellige ervaring. We hebben veel plezier en ook lol gehad samen met Don en Brigitte en de meiden, naast alle serieuze gesprekken om. Zéker de alpaca's en de woordspeling met de Oostenrijkse vleug van "alpenkaas" zullen we ons allemaal nog lang herinneren. Wij, als gezin en als ondernemers, kijken voldaan terug op deze periode en gaan ons nu focussen op de opening van ons hotel en de nieuwe ontwikkelingen die dat met zich mee brengt.

Martin, Linda, Tim, Daan, Lotte en Sterre 

Update familie Van der Linden

Met veel plezier kijken wij weer terug op ons Ik Vertrek avontuur. We hadden een drukke periode van verbouwingen achter de rug en het was een enorme verrassing dat we voor Ik Vertrek met onze meiden op reis mochten naar Oostenrijk. Bij Martin en Linda kregen we een warm welkom, wat een ontzettende lieve en gastvrije mensen. 
Onze bedrijven lopen erg uiteen dus echt tips uitwisselen was er niet bij.

Wij gaan hier inmiddels ons 6e seizoen draaien, Martin en Linda zijn net gestart en kregen gelijk te maken met corona. Diep respect hoe hun het hoofd boven water weten te houden en zich daar al zo goed redden met hun gezin! Hierdoor vonden wij het lastig hen met sterren te beoordelen. De gastvrijheid en de plannen die ze hebben voor hun hotel zijn indrukwekkend dus daarom hebben we ze de welverdiende 5 sterren gegeven.

Verbeteren

Wij zijn inmiddels de laatste voorbereidingen aan het treffen op onze glamping. Elke winter doen we weer leuke projecten om te verbeteren. Zo hebben we bij de appartementen nieuwe veranda’s met buitenkeukens gebouwd. We hebben een gave kar voor achter de trekker opgeknapt om met alle kindjes op avontuur te gaan. Er zijn weer kleine alpaca’s die we met de halster aan het trainen zijn, de eerste alpaca-wandelingen zijn alweer van start gegaan en er ligt weer een bruiloft in het verschiet. We bruisen van de ideeën en genieten nog elke dag van ons mooie Franse leven.

Misschien komen Martin en Linda komende na de zomer nog langs. We kijken er naar uit hun weer te zien. We gaan ze weer lekker verwennen en uiteraard speciaal voor hun verzorgen we het ontbijt met suiker en melk!  

Groetjes van Don, Brigitte, Iris, Maran & Kira

Deel dit artikel