In de uitzending van zaterdag 17 april 2021 zien we hoe Everth en Frenske vakantie vieren bij Alex en Martina in Hongarije. Vervolgens zien we hoe Alex en Martina genieten van de gastvrijheid van Everth en Frenske op hun Franse château. Hoe hebben de stellen het bij elkaar ervaren? 

Update Alex en Martina

Wij, Alex en Martina, hebben deelgenomen aan het programma en kregen Evert en Frenske op bezoek. Het is anders om mensen met
een eigen B&B op bezoek te krijgen, omdat je altijd  benieuwd bent wat zij ervan vinden. Het was gelukkig erg gezellig met z’n allen. We hebben hen de omgeving en het ‘’waarom’’ je naar Hongarije op vakantie zou gaan kunnen laten ervaren. Het gaat bij ons om de beleving van vooral de natuur en cultuur en niet om het verhuur van een luxe kamer. Wij voelen ons erg thuis hier in Hongarije en willen juist dat gevoel wat ons hier zo naar toe trekt graag met anderen delen. Dit land  is enorm in ontwikkeling en hier vinden we alles wat we nodig hebben om een relaxed leven te kunnen leiden.

Onze ervaring bij Everth en Frenske

Wij zijn ook op het chateau in Frankrijk ontvangen en ook daar vonden wij de natuur en het platteland erg leuk. Het chateau is groot, maar geen luxe hotel. We zagen dat er nog best veel moest gebeuren, gelukkig hoeven wij dat niet meer te doen.

blockquote
pluk de dag
 

Onze B&B is inmiddels verkocht en we hebben nu een ander huis met eenzelfde uitzicht ook aan het prachtige meer. In dit huis wordt wel wat geklust, om het voor onszelf nog iets leuker te maken. We helpen nu ook andere mensen met klussen en willen in de toekomst zelf meer gaan reizen. De ervaring van het hebben van een B&B was leuk, maar alles is tijdelijk en we hebben nog wat van onze bucketlist af te werken. We willen vrij zijn om te gaan wanneer we willen en hopen dat ons nog vele gezonde jaren gegund worden. We zijn altijd onszelf  en eenvoudig gebleven en dat willen we ook blijven. Het is prima zo. Pluk de dag.

Update Everth en Frenske

Op dit moment gaat het goed met ons. Wij hebben zelf erg genoten van het uitje naar Martina en Alex in Hongarije. Het is mooi om te zien wat zij ervan gemaakt hebben in Hongarije. Op de plek waar ze wonen is de natuur prachtig, met het meer en de poesta.

Onze ervaring

Door de uitwisseling zijn wij zelf niet spiritueler geworden, want daar ligt onze intentie niet. De voetmassage van Martina was wel een leuke en ontspannen ervaring. Dit raad ik iedereen aan! Wij zijn niet vaker buiten gaan koken, maar een barbecue is bijvoorbeeld wel iets om voor de gasten te gaan doen. Wat betreft het badderen in het riviertje bij de waterval, dat zouden gasten op een zomerdag kunnen doen. Maar dan zullen wij toch wat aanpassingen moeten doen, om erin te kunnen gaan.

Helaas kunnen wij door de Corona op dit moment geen gasten ontvangen. We hopen dat er dit jaar toch was mogelijkheden zijn om gasten te ontvangen. Er zijn inmiddels meerdere kamers gereed in het chateau.

Een hartelijke groet van Everth en Frenske

Deel dit artikel