In de uitzending van zaterdag 25 juni 2022 zien we hoe Ronald en Sacha uit Oostenrijk en David en Gine uit Spanje een kijkje in elkaars bedrijf nemen. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee van deze trip?

Update Ronald - Maria Alm Oostenrijk

Wij zijn op bezoek geweest bij David en Gine in Spanje en hebben getracht hen meer inzicht te geven in de mogelijkheden van hun omgeving, zonder veel extra kosten te moeten maken. Met kleine tips en adviezen hopen wij dat ze een goede doorstart kunnen maken. 

In Oostenrijk hebben David en Gine kunnen zien wat er kan ontstaan na 14 jaar hard werken. Wij hebben ze een kijkje gegeven in ons bedrijf waar we trots op zijn. Ook bij ons is er veel veranderd. We hebben altijd geprobeerd om met de tijd mee te gaan en goed te luisteren naar de wensen van de gasten. Wij hebben nu ook een bedrijf wat weer volledig is toegespitst op de toekomst. Allemaal appartementen in plaats van hotelkamers en geen ALC restaurant meer. Alles wat we serveren is exclusief voor onze hotelgasten, service op maat en een beetje meer! 

Hoe gaat het met de kinderen?

  • Thomas is nog steeds bedrijfsleider bij de liften in het skigebied èn trainer van het plaatselijke voetbalteam. Hij wil zich naast zijn werk verder ontwikkelen in de sport en heeft tal van trainer- opleidingen afgerond. Ook nu is hij weer aan het studeren om een volgende stap te maken.
  • Tim heeft zijn hotelschool afgerond en ook hij nu zich aan het professionaliseren op sportgebied en heeft al diverse successen geboekt bij de triathlons.
  • Sara (In Oostenrijk Marita Kramer) is ook in de Nederlandse media volop te zien geweest en is fulltime prof bij het skispringen. Ze heeft zich bewezen in de internationale top en afgelopen jaar de kristallen bol ontvangen voor het winnen van het wereldbeker klassement 2021-2022. Daarnaast heeft ze de gouden leeuw gekregen voor sporter van het jaar bij het Leonidas Gala.
  • Femke heeft onlangs haar Gymnasium afgerond en heeft het diploma op zak. Zij is een van Oostenrijks grootste talenten bij Biathlon (een combinatie van Langlaufen en schieten) en wordt daarbij volledig ondersteund door de Oostenrijkse skibond. Zij gaat zich het komende jaar daar verder op toespitsen Maar wil naast deze sport ook nog een online Psychologie studie gaan volgen.  

Zo met ons allen Sacha, Iris, Thomas, Thomas, Tim, Sara, Femke en mezelf mogen we trots zijn op waar we staan, Groetjes Ronald

Update Sacha

Het was heel leuk om bij andere ik vertrekkers te gaan kijken. Gelukkig ook met een klein dialect. Toen we bij David en Gine op het terrein kwamen was ik onder de indruk van alle granaatappels van de buren en vond het mooi te zien dat ook bij David en Gine allerlei groente en fruit groeit wat in ons koudere klimaat niet groeit.

Met Gine heb ik goede gesprekken gevoerd zowel privé (zonder camera) als zakelijk. Hoeveel pech kun je hebben als je juist gewoon opnieuw wil beginnen, ongelofelijk. Ik vind de pod heel mooi en gezellig om in te slapen, meteen had ik een voorstelling dat het mooi zou zijn als er meer op het terrein zouden staan. Maar ik snap ook wel dat het financieel ook haalbaar moet zijn. David is een goede masseur, als hij hier bij ons in Oostenrijk zou wonen dan zou hij mij regelmatig in zijn praktijk zien. 
 
Inmiddels zijn we hier weer aan ons zomer seizoen begonnen. Een maand geleden is mijn dochter Iris voor haar kappersopleiding geslaagd en mijn zoon Thomas gaat na de zomervakantie zijn laatste schooljaar in van de HTL in Kuchl. In het tussenseizoen hebben we toch weer allerlei klusjes gedaan (Ronald kan echt niet stil zitten) en we vinden dat ook gewoon heel leuk. Het geeft voldoening om er voor te zorgen dat er toch iedere keer iets anders voor onze gasten te zien is, dit keer hebben we het terras veranderd met meer groen en kruiden. Onze drie katten die we vorige zomer opgevangen hebben, zijn nog steeds bij ons en daar is Nora (Femkes hond) bij gekomen, Nora is inmiddels flink gegroeid. Samen met onze twee konijnen lijkt het al een kleine boerderij.

Dat we nu van het concept hotelkamers naar meer appartementen zijn veranderd is nog wennen, maar het maakt alles ook wel huiselijker en vrijer. Ik ben blij dat het seizoen weer begonnen is, daarmee is er weer ritme en zijn er de gesprekken met onze gasten. Dat zijn de momenten dat het niet voelt als werk. We kunnen geen mooier compliment krijgen als onze gasten vertellen dat ze zich thuis voelen. Liefs Sacha

KWF-Kankerbestrijding

Hoi ik ben Tim Kramer, 23 jaar oud en kort nadat wij verhuisd waren naar Maria Alm in Oostenrijk, is Anneke onze Moeder aan Kanker overleden. Twee jaar geleden heb ik besloten om geld in te zamelen voor „KWF-Kankerbestrijding“. Ik ben aan het trainen voor een Ironman, maar niet alleen om deze te finishen. Ik wil mezelf voor het WK Ironman Hawaii kwalificeren. Op mijn weg naar de kwalificatiewedstrijd probeer ik zoveel mogelijk geld op te halen. Ben jij geïnteresseerd om dit project, of mij als atleet te steunen stuur dan een mail naar [email protected] of laat een reactie achter op mijn Instagram timkramer99. Elk beetje helpt! Together vs Cancer!

Tim-Kramer-Ironman.jpg
Tim Kramer
Tim-Kramer-Ironman.jpg
clock update 28 jun 2022, 10:05

Wat voor ons een mooie avond had moeten worden na onze uitzending van Ik Vertrek Even Weg werd overschaduwd door vele negatieve reacties van een aantal kijkers. Wat wij graag met jullie willen delen is het volgende………..

Update David en Gine Aspe Spanje

Na ruim 3 jaar kunnen wij eigenlijk wel zeggen dat het best goed gaat met ons. Om het kartonnen huis staat nu een stevige muur en het dak is waterdicht. Alleen de ramen moeten nog steeds vervangen worden omdat deze water doorlaten. We hebben zelf luiken geplaatst die dicht gaan als het regent. De problemen met de belastingdienst zijn nog niet opgelost, maar hier wordt aan gewerkt door een advocaat. We hebben nog steeds goede hoop dat het goedkomt.

De perfecte match 

De uitwisseling was voor ons een perfecte match. Ronald heeft zijn bedrijf nu al 14 jaar en heeft een bonk ervaring. Hij heeft ons geleerd om eerst terug naar de basis te gaan en dat wij na moesten gaan denken wat wij hier nu in Aspe willen gaan doen. Door alle omstandigheden waren wij de weg even kwijt.

We hebben veel adviezen van Ronald en Sacha opgevolgd na hun vertrek hier. De accommodaties hebben wij zo aangepast dat mensen zelf voor hun ontbijtje kunnen zorgen en zo ook meer privacy hebben. Een ander advies was om onze omgeving meer op de kaart te zetten, vanuit onze accommodatie zijn er o.a. prachtige wandel- en fietsroutes.

Nieuwe energie

Afgelopen januari zijn wij bij Ronald en Sacha geweest in Maria Alm. Wat hebben ze daar een prachtig hotel. Je kunt echt zien dat daar keihard gewerkt is. Het was heerlijk om daar een paar dagen te vertoeven. Gine heeft zelfs skiles gehad, terwijl zij nog nooit op de latten heb gestaan. Van plus 18 graden in Spanje naar min 18 graden in Oostenrijk. De kinderen van Ronald en van Sacha doen het ook heel goed in Oostenrijk. Respect daarvoor.

We hebben in Oostenrijk weer veel energie opgedaan en zelf nieuwe plannen gesmeed om weer keihard aan de slag te gaan. Bij thuiskomst hebben we een mooie camperplaats gecreëerd met alle voorzieningen. We waren er nu echt klaar voor. Een schot in de roos! De boekingen in de B&B blijven nog wat achter, maar dat gaat zeker nog goedkomen.

Terugkijkend op het afgelopen half jaar zijn wij zeer tevreden met wat we nu allemaal opgezet hebben. Het was een bijzonder mooie ervaring met Ronald en Sacha en het heeft ons heel veel goeds gebracht.

Deel dit artikel