In de uitzending van zaterdag 2 juli 2022 zien we hoe Ronald en Janine inspiratie gaan opdoen bij mede-Ik Vertrekkers Rudolf en René en vice versa. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee van deze trip?

Update Ronald en Janine 

Wij hebben onze draai helemaal gevonden in Bleurville! Na twee moeilijke seizoenen vol met lockdowns door Corona zijn wij toch steeds blijven bouwen aan onze chambres d’hotes. De grote klussen waren natuurlijk al klaar, maar we zijn de kamers, de tuin en de patio blijven verbeteren. 

We waren dan ook erg benieuwd naar wat de uitwisseling ons zou brengen. Twee ervaren chambres d’hotes eigenaren, wat kunnen wij daarvan nog veel leren. Maar ook andersom, onze frisse blik op hun chambres d’hotes, kunnen ze daar ook mee uit de voeten? 

Bruikbare tips

En wat was het leuk! We hebben echt nieuwe vriendschappen gesloten en veel ervaringen uitgewisseld. De gekregen tips nemen we zeker ter harte, we gaan gebruiken wat bij ons en ons concept past. Dat is ook het mooie van een chambres d’hotes, elk huis, elke gastheer, gastvrouw is uniek en eigen. Ons doel blijft een fijne tussenstop bieden aan mensen die onderweg van of naar het zuiden reizen, maar we hebben zeker ook veel tips gekregen hoe we mensen ook voor een lang weekend of korte vakantie aan ons kunnen binden. 
En het lijkt te werken! Afgelopen voorjaar hebben we meer boekingen voor meer nachten gekregen. 

En voor de toekomst? We blijven dit zeker nog een hele tijd doen, maar er zijn ook nieuwe ontwikkelingen. We kunnen er nu nog niet teveel over zeggen, maar blijf ons volgen! En misschien komt er nog wel een ‘ik vertrek 2.0’ van ons aan! 

Lieve groet van Ronald en Janine

Update Rudolf en René

Vijftien seizoenen hebben wij al met veel plezier gasten ontvangen met onze viervoeters Dobby en Will & Grace. Het is niet altijd makkelijk geweest, want het leven van een chambre d’hôtes-eigenaar is in ieder geval niet rustig te noemen. Het beeld wat mensen hebben is een heerlijk relaxt leven in La Douce France, zonder zorgen, stress of drukte!

Jaarlijks trachten wij op de emigratiebeurs in april een reëler beeld te geven van wat het inhoud: een druk, soms zeer druk leven, maar met de voldoening dat onze gasten het naar hun zin hebben. In de watten leggen zoals Rudolf dat in de eerste uitzending in 2007 zo mooi zei. En dat is wel wat wij heel veel horen en waarom Nederlanders, maar ook Fransen en Belgen vaak terugkomen.

Onze match

Ook Janine en Ronald hebben wij ooit op de beurs ontmoet na onze presentatie over het wel en wee van een chambre d’hôtes. Daarom was het des te verrassender toen wij hen via het programma gematcht kregen. Ze hebben iets heel leuks en moois opgebouwd. Anders dan bij ons en dat is ook weer de kracht en charme van de chambre d’hôtes, allemaal een eigen touch! Het bezoek aan hen heeft ook weer leuke ideetjes gegeven en wij hebben met elkaar heel veel ervaringen uitgewisseld. 

Wij hebben hier in Les Biefs een mooie balans gevonden tussen de drukke tijd met onze gasten en de tijd voor onszelf. Zeven maanden zijn wij open van ergens in april tot 1 november en die andere maanden hebben wij naast tijd voor kluswerk ook tijd om met vrienden lekker te lunchen, erop uit te gaan en zelf ook vakantie buiten de deur te vieren. Ook een tochtje maken met één van onze twee oldtimers is dan mogelijk. De Peugeot 304 cabriolet die ook in de eerste uitzending te zien was of in de Renault 16 TL uit deze aflevering. Het is in allebei heerlijk ontspannend rijden.

Nieuwe plannen

Het klussen zit en blijft in het bloed bij ons én met alles zo’n beetje nu gerenoveerd aan en om het huis, hebben we ook meer tijd voor onszelf. Gaan we nog wel door met dit drukke bestaan? Afhankelijk van onze gezondheid gaan we nog wel minimaal een jaar of vijf á zeven door. Ondertussen denken wij wel over onze pensioenperiode na (wij zijn nu 57 & 59) en zijn daarvoor al plannen aan het maken. Die zijn zelfs in een vergevorderd stadium, echter nog niet openbaar te maken!

De komende jaren zullen wij dus met veel plezier nog steeds onze accommodaties openstellen voor genieters van rust, ruimte en lekker dineren.

Tot ziens, Rudolf en René

Deel dit artikel