In de speciale aflevering van Ik Vertrek van zaterdag 22 december zagen we Theo en Jolanda uit Gambia die blij verrast werden door onverwacht bezoek. Hoe kijken zij hierop terug?

Hallo ‘Ik Vertrek’ kijkers,

Allereerst willen wij de cameraman/regisseur bedanken voor twee geweldige draaidagen. Wij hebben ondanks de drukte met ons bedrijf een leuke tijd gehad.

Leven in Gambia

Wij leven nu zo’n 3 jaar in Gambia. Het leven hier in Gambia is een totale andere wereld in vergelijking met Nederland. Waar we in Nederland elektriciteit en water heel normaal vinden is het hier in Gambia anders. Het kan gebeuren dat er op verschillende tijden van de dag geen water of elektriciteit is. Bij ons bedrijf vangen we dit op door gebruik te maken van een generator en thuis door middel van kaarsen. En als wij geen water hebben, zorgen we dat we ergens anders emmers met water vullen en deze gebruiken in het bedrijf.

Surprise

Tijdens de opnames werden wij plots verrast door Monique, die ineens in ons bedrijf stond samen met haar zus Anja. Helemaal overdonderd en emotioneel hebben we elkaar omhelst. Ik had echt nooit kunnen bedenken dat Monique hier in Gambia voor mij neus zou staan! Echt een totale verrassing voor mij. 

Ontzettend stoer van Monique om dit avontuur aan te gaan speciaal voor mij. Als ik dan van haar hoor dat zij nog steeds aan mij moet denken en dat zij mij een geweldige werkleider vond, dan doet dat heel wat met mij. Echt een hele bijzondere verrassing die mij lang zal heugen. 

Kerstavond was door het optreden van een kinderkoor met kerstliedjes een geweldige afsluiting van het samenzijn met Monique. Monique werd emotioneel door de mooie liedjes die gezongen werden door het kinderkoor. 

Elke dag steken wij nog veel energie in het begeleiden van ons personeel om de kwaliteit te waarborgen. Door onze ‘bekendheid’ zijn er veel Nederlandse toeristen die hoge verwachtingen van ons hebben en onze aanwezigheid op prijs stellen voor een praatje. Natuurlijk vinden wij dit leuk, maar dit bepaalt wel dat er weinig tijd overblijft op sociaal gebied voor ons zelf om te genieten van dit land. Wij hopen daar in de nabije toekomst verandering in te kunnen brengen. 

Een kerstwens van Theo en Jolanda: 

blockquote
Of je nou rijk of arm bent, dichtbij of ver weg woont. Geniet van de kleine dingen in het leven en wees gelukkig met elkaar!
 
Bekijk de kerstspecial met Theo en Jolanda terug

Deel dit artikel