In de uitzending van zaterdag 18 juni 2022 zien we hoe Theo en Jolanda uit Gambia en familie Verdonk uit Frankrijk letterlijk een kijkje in elkaars keuken nemen. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee van deze trip?

Update Theo en Jolanda Gambia

Hoi hoi, wij zijn Theo en Jolanda uit Gambia. Hebben jullie ook zo genoten van de uitzending ´Ik Vertrek Even Weg´ met alle intriges van dien? Wij hebben in elk geval genoten van de uitwisseling met Bob, Ruby en de jongens en hebben er een paar fijne vrienden aan overgehouden. Na deze ontmoeting waarbij ons hekelpunt, een beetje vrije tijd, sociaal leven en het missen van onze familie vaak besproken is, hebben wij eens diep nagedacht en overwogen om uit Gambia te vertrekken na zes fijne en succesvolle jaren. 

Nieuwe uitdaging

Bij toeval hebben wij een spontaan jong stel uit Nederland ontmoet dat opzoek was naar een restaurant in Gambia. Deze mensen (Aart en Annelies) hebben ons bedrijf overgenomen en zullen medio september doorstarten met TeJo´s Pannenkoekenbar in Gambia. Wij wensen hun heel veel succes met hun nieuwe uitdaging.

Net voor de Covid hebben wij een opknaphuis in Spanje gekocht en de keus om hier onze nieuwe uitdaging aan te gaan was dan ook niet moeilijk. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een kleine bar-bistro te huren langs de boulevard (kust) van Rincon de la Victoria. Hier zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met schoonmaken, verven en de inrichting om de Bistro tot ons nieuwe thuis te maken. Met vallen en opstaan, zowel op taalgebied als met instanties zijn we nu aardig op weg om aan de Spaanse gewoontes te wennen. 

Natuurlijk wordt het weer hard werken maar dan met een dagje vrij, meer tijd met de familie en natuurlijk op vakantie naar Gambia om te genieten van het land en alles wat het te bieden heeft.

Groetjes Theo en Jolanda 

Update Bob, Ruby, Tycho en Kick Verdonk - Riscle

Het is alweer even geleden dat wij het geluk hadden met een uitwisseling van leven en land. Wij kijken er met veel plezier op terug, wat een onwijs leuke ervaring was dit. 
Allereerst kwamen Jolanda en Theo bij ons logeren en dat was een en al gezelligheid, zeker met een aantal wijntjes! Zo bizar hoe mensen met elkaar kunnen klikken terwijl je iemand nog nooit gezien hebt.

We hebben veel gesprekken gehad over hoe wij het restaurant draaien en ook de tijd vrij kunnen maken voor het  leven met onze jongens. Ik denk dat wij een hele goede balans hebben kunnen vinden tussen vrije tijd, genieten van onze kinderen en hard werken. En dat hebben we gedeeld met Jolanda en Theo.

En toen was de dag daar dat we afreisden naar Gambia. Ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen, zoveel indruk heeft het op ons gemaakt. Het is een land met heel veel lieve mooie mensen maar ook met veel armoede. Dan besef je wel heel goed dat wij toch een heel ander leven hebben. Ook Tygo en Kick hebben zich dat heel goed gerealiseerd. Het is dan ook niet mogelijk dat wij iets daarvan hebben door kunnen trekken of anders hebben kunnen doen in ons eigen restaurant, want het verschil in leven/benodigdheden en producten is gewoonweg te groot.

Met dat zeggende ook alleen maar heel veel respect voor Theo en Jolanda die daar elke dag met een glimlach hun passie uitoefenen. Ik kan alleen maar zeggen dat wat wij eraan over gehouden hebben een hele goede VRIENDSCHAP is en blijft!  Het was zeker een ervaring om nooit te vergeten en we hadden het nooit willen missen! 

Na onze mooie reis zijn we weer met volle kracht aan het werk gegaan. Het gaat nog steeds goed in het restaurant en we zitten eigenlijk elke dag dat we open zijn vol. Na de 1e lockdown hebben we er voor gekozen om open te zijn van dinsdag tot vrijdag alleen voor de lunch en alleen vrijdag en zaterdagavond à la carte. Daardoor kunnen we er de zaterdagmiddag zijn als Tygo of Kick een voetbal of basketbalwedstrijd heeft. Zondag en maandag zijn we heerlijk twee dagen achter elkaar vrij. 

blockquote
La joie de vivre 
 

Dat is een hele goede keuze geweest omdat we nu ook echt even heerlijk bij kunnen komen en kunnen genieten van de jongens en ons huis à la campagne. Eigenlijk kunnen we alleen maar zeggen dat hard werken en doorzetten wordt beloond! Nog nooit een seconde spijt gehad van ons avontuur en ik hoop dat er nog heel veel jaren mogen volgen .

De familie Verdonk 
 

Deel dit artikel