In 2017 ontmoeten we brandweerman Alexander en beleidsmedewerker Esther. Zij verruilen Arnhem voor de Franse Dordogne waar ze een imposant landhuis hebben gekocht, waar letterlijk alles aan moet gebeuren en dat valt soms best tegen! Vooral Esther vraagt zich meermaals af waarom ze deze stap hebben genomen. Hoe staat het stel er anno 2020 voor?

clock update 14 apr 2020, 0:16

Het is alweer 3 jaar geleden dat we onze Chambres d’Hôtes & mini-camping openden en wat is er veel gebeurd sindsdien! Nadat we in augustus 2017 op TV waren geweest, zijn we werkelijk overspoeld met hartverwarmende reacties. Heel bijzonder dat zoveel mensen de moeite namen om ons een berichtje te sturen!

 Ingeburgerd

We hebben in de afgelopen 3 jaar  ontzettend veel leuke, lieve, gezellige en bijzondere gasten mogen ontvangen; uit alle windstreken van de wereld bovendien! Behalve Nederlanders en Belgen hebben ook de Fransen ons inmiddels gevonden. Een groot deel van onze gasten is al meerdere malen teruggekeerd voor een verblijf bij ons. Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat we kunnen krijgen. We zijn helemaal ingeburgerd in de lokale gemeenschap; zo zijn we actief lid van de plaatselijke feestcommissie (waarvan overigens elke vergadering traditiegetrouw met lokaal geproduceerde wijnen wordt afgesloten ).    

Ook ons hondje Mozes -toch wel een beetje de mascotte van onze Maison d’Hôtes, hebben we gemerkt - heeft hier een heerlijk vrijbuitersbestaan, al heeft ze even moeten wennen aan de uitbreiding van ons “gezin” met zes gezellige kippetjes en katertje ChouChou. Behalve dagelijks verse eitjes en een hoge dosis aaibaarheid zorgen onze beestjes voor heel veel vermaak (en anekdotes ) voor zowel ons als onze gasten. 

Plannen

De schuurdaken (u weet wel, die met die ongelofelijke lekkages ;)) zijn inmiddels geheel gerenoveerd. Ook in huis en tuin pakken wij elk vrij moment weer een aantal klussen aan om zo de vele plannen en ideeën die we nog hebben, stukje bij beetje te verwezenlijken. 

In de zomer van 2018 heeft bij ons voor de eerste keer een bruiloftsweekend plaatsgevonden. De ceremonie vond plaats in onze kersenboomgaard en het diner aan lange, sfeervol gedekte tafels. Een prachtige herinnering waar zowel het bruidspaar, hun gasten als wijzelf nog met heel veel plezier en warmte aan terugdenken! Sindsdien zijn meer bruidsparen-in-spé enthousiast geworden om hun Ja-woord bij ons in de tuin te geven. We vinden het heel bijzonder om bij te mogen dragen aan een gebeurtenis die voor mensen zo belangrijk is. Natuurlijk heel speciaal én leuk om daar als gastheer en -vrouw onderdeel van te mogen zijn!

Deze zomer kunnen onze gasten voor het eerst kunnen genieten van onze vijver die we hebben weten te transformeren tot natuurlijke zwemvijver. De wildgroei in onze tuin is ‘getemd’ en het gezegde ‘snoeien is groeien’ blijkt maar al te waar. We genieten volop van onze groene oase en blijven daarnaast de moestuin, kas, fruitboomgaard en kruidentuin steeds verder uitbreiden.

Het is ongelofelijk hoeveel hulp we kregen -en nog steeds krijgen- van onze familie, vrienden en oud-collega’s. Zonder hen hadden we dit alles niet op deze wijze en in dit tempo kunnen verwezenlijken!

Vanuit een zonnig en warm Montazeau,
Alexander & Esther
(Mozes & ChouChou en onze gevederde vriendinnetjes Josephine, Olivia, Sophia, Octavia, Victoria en Myrna ) 

In 2018 gaven Esther en Alexander ons al via hun vlogs een kijkje in hun leven.

ansichtkaart-Esther_Alexander-2017.jpg
28-8-2017
ansichtkaart-Esther_Alexander-2017.jpg

Update 28-8-2017

Wat een jaar of vijf geleden begon als een mijmering over het verhuren van wat kamers in een schattig huisje op het Franse platteland, is uiteindelijk ontaard in een volwaardige, full-time onderneming . Een ondernememing waarbij we in onze Maison d’Hôtes vijf kamers verhuren, table d’hôtes verzorgen en, in het zomerseizoen, een viertal huurtenten naast nog twee vrije campingplaatsen aanbieden. Dat ons dat niet allemaal is komen aanwaaien, was in de uitzending van Ik Vertrek al te zien. Maar dat hoeft ook niet; alle goede dingen kosten immers tijd.

En dankzij de hulp en inzet van onze lieve familie, vrienden en zelfs (inmiddels oud-) collega’s, is het ons gelukt om minder dan twee jaar na de sleuteloverdracht de deuren van Côté Verger te openen. Het was erg bijzonder om ons hele emigratieavontuur te laten volgen door de crew van Ik Vertrek. Bij tijd en wijle erg intensief, maar vooral heel erg leuk en we hebben ook veel lol gehad tijdens de opnamedagen!

We hebben nu net onze eerste hoogseizoen achter de rug en kijken daar meer dan tevreden op terug. Wat een genot om zoveel verschillende mensen bij ons te mogen ontvangen en zulke leuke ontmoetingen te hebben. Wanneer we zien dat onze gasten het naar hun zin hebben (en zich vaak ook goed vermaken met andere gasten die ze pas hier ontmoet hebben), en dat ze heerlijk tot rust komen bij ons, dan genieten ook wij intens. Dit is waar we het voor doen, dit is waar we energie van krijgen!

Voor de komende periode hebben we een heleboel plannen. We zijn bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een herfst- en kerstarrangement. Het huis en de tuin zullen verder worden verfraaid en op termijn zullen de schuren deels worden omgebouwd tot gîtes (vakantieappartementjes). We willen workshops gaan organiseren, ons prachtige plekje als trouwlocatie aanbieden en enkele keren per jaar een openlucht filmavond in de tuin organiseren. Er moet een plekje komen voor de verkoop van Esther’s ontwerpen en dan zijn er ook nog de stroopwafelijzers. Ja, we weten het: we hebben meer ideeën dan tijd om dat alles te verwezenlijken ;). Maar dat geeft helemaal niets, zo lang we maar bezig kunnen blijven met datgene wat onze gasten -en daarmee ook ons-  gelukkig maakt 

Alexander en Esther Hendriksen

Deel dit artikel