In de afgelopen 9 jaar hebben we ontzettend veel leuke dingen gedaan. Villa Bionda, de B&B waar we in 2006 mee begonnen, was vanaf het begin een groot succes. Zo groot dat we na drie jaar flink zijn uitgebreid met meer locaties een bar en een restaurant. We werkten hard, werden flink bedonderd en kwamen tot de conclusie dat dit toch niet de bedoeling was van onze emigratie. We gingen ten onder aan ons eigen snelle grote succes.

Italië was onze droom, een leven met minder stress en meer tijd voor de kinderen. In 2010 besloten we dan ook om Villa Bionda te verkopen en per direct te stoppen met de bar en het restaurant en hebben we onze samenwerking met alle overige accommodaties opgezegd. Terug naar één accommodatie, wonen en werken op één plek: Villa Alwin. Naast de appartementen hebben we bij Villa Alwin twee jaar geleden 10 Luxe Safari tenten geplaatst. In totaal hebben we nu 4 appartementen en 10 Luxe Tenten.

Kleinschalig, overzichtelijk en voldoende inkomsten om van te leven. Meer tijd voor onze zoons en meer tijd voor onszelf. Precies de reden waarvoor we destijds besloten naar Italië te vertrekken. Meer tijd om de dingen te doen die we leuk vinden. Voor Alwin is dit meer tijd voor de voetbal. Na nog twee jaar in het eerste elftal van Montefiore te hebben gespeeld zijn zijn knie en rug nu echt versleten. Des te meer tijd om de jongens iedere dag te begeleiden met hun trainingen en wedstrijden. Naast voetbal is Villa Alwin toch wel zijn grootste hobby: het naar de zin maken van onze gasten.

Voor mij betekent het de laatste jaren meer tijd om te schrijven. In 2013 verscheen mijn eerste boek: “ Van Stamppot naar Pasta” met verhalen over onze eerste 7 jaar in Italië. Op dit moment schrijf ik samen met een vriendin wekelijks een column voor onze eigen blog: boerkampenklun.nl. 

Mike (15), Robbie (13) en Jim (11) hebben ruim drie maanden zomervakantie. Precies in de periode dat Villa Alwin gevuld is met gezinnen met kinderen vaak in dezelfde leeftijden. Super leuk natuurlijk want voor hen is het iedere week weer gezellig met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes: Veel vakantieliefdes, maar ook liefdesverdriet. De jonge gasten van Villa Alwin houden veel contact met Mike, Robbie en Jim via Whats app en de Social Media.

De jongens doen het alle drie erg goed op school. Mike en Robbie volgen ondertussen een beroepsopleiding op het gebied van Toerisme. De appel valt niet ver van de boom zou je zeggen.

Toch is “voetbal” nog steeds het meest belangrijk in huize Boerkamp!

Mike droomt nog steeds van een carrière als spits bij zijn favoriete voetbalclub Juventus. Hij leeft voor voetbal. Hij volgt zowel de Italiaanse als de Nederlandse competitie. Hij voetbalt goed, hij is met zijn team afgelopen jaar 4e geworden van de hele regio Le Marche en hij is zelfs gescout door de club Bari. Toch moet hij gewoon naar school. De opleiding die hij volgt is heel breed en praktijkgericht. Met name de talen zijn erg belangrijk.  Altijd handig want mocht hij zelf niet de top bereiken dan wil hij ook wel voetbalverslaggever worden of heel misschien Villa Alwin overnemen.

Robbie heeft in juni examen gedaan van de Scuola Media en begint half september eveneens aan dezelfde studie Toerisme in Grottammare. Zijn favoriete vak is Engels. Hij is in juni cum laude geslaagd voor een speciaal Cambridge examen. Echter ook hij is liever met voetbal bezig. Als kleine maar supersnelle en gedreven middenvelder voetbalt hij al een aantal jaren mee met wat oudere jongens en voetbalt hij zelfs in 2 verschillende teams, wat betekent 5 x per week trainen en 2 wedstrijden in het weekend!

Jim is onze kleine Ronald Koeman. Als laatste man super sterk. Hij is groot en sterk en heeft een loeihard schot. Een mannetje om in de gaten te houden! Hij slaat geen training of wedstrijd over, maar dat is misschien wel meer omdat hij het zo gezellig vindt.  Waar de andere 2 echte Italiaantjes zijn is Jim onze Hollander. Met zijn rossige haar en sproeten, zijn voorkeur voor frikandellen en hagelslag en hij houdt niet van de zon. Hij zit nu in het 2e jaar van de Scuola Media en later wil hij zijn eigen gelateria (ijssalon) beginnen.

Kortom met ons gaat het goed in bella Italia. Wij leven nog steeds ons eigen la dolce vita. We genieten van het succes van Villa Alwin maar we genieten met name ook van elkaar!

Alwin & Bionda, Mike, Robbie en Jim Boerkamp

Deel dit artikel