Wij wonen inmiddels alweer ruim 8 jaar in Andalusië, Zuid Spanje, op slechts 15 minuten van onze prachtige stad Sevilla.

Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren, onze B&B Casa-Adelante draait op volle toeren en veel mensen hebben ons al weten te vinden de afgelopen jaren. Ons concept/manier van werken slaat gelukkig goed aan bij onze gasten, getuigen het behalen van de Zoover-award 2017 en de waardering uitstekend van Tripadvisor. Deze hoogst haalbare resultaten in onze branche danken wij alleen en uitsluitend aan de lovende woorden en recensies van onze gasten.

Dochter en kleinzoon

Met onze dochter gaat het uitstekend. Zij studeert aan de universiteit te Sevilla, is moeder sinds 2 jaar van onze kleinzoon. Zij wonen op slechts 5 minuten van ons vandaan in een puur Spaans dorp en runt samen met haar vriend, een echt typische Spaanse man, haar gezinnetje. Nog steeds mag ze heel graag paardrijden en het beleven van de Semana Santa, deelnemen aan de Feria en el Camino de Rocio. In haar schaarse vrije tijd helpt ze ons in onze Bed en Breakfast. Onze dochter heeft een heel groot stuk van het Spaanse leven overgenomen echter er zal ook altijd een belangrijk gedeelte Nederlands in haar blijven. Het is voor ons geweldig dat zij, uit volle eigen overtuiging, ook heeft gekozen voor een leven in dit stukje van Europa.

Lachend door het leven

Monique en ik prijzen ons nog elke dag gelukkig dat wij deze stap hebben genomen. Het zijn lange dagen die wij maken, zeven dagen per week ontvangen wij gasten, 24/7 en dat ongeveer 10 maanden per jaar echter altijd met een lach. Het is iedere keer weer een uitdaging om de mensen, na hun verblijf bij ons, enthousiast te zien vertrekken.

Veel van onze gasten, familie en vrienden merken regelmatig op; het moet wel een hele grote stap zijn geweest om te doen wat jullie hebben gedaan, alles en iedereen verlaten, ruim 2400 km zuidelijker helemaal opnieuw beginnen in een andere cultuur en taal. Ik denk dat ons geheim is geweest onze nuchterheid, het niet te diep nadenken over wat er allemaal fout zou kunnen gaan en zeker niet op de laatste plaats al op jonge leeftijd het traject tot ondernemer te worden hebben ondergaan in Nederland. Want waar je ook gaat wonen/leven je zal toch aan het eind van de dag je rekeningen moeten kunnen betalen en echt de zon alleen is dan niet genoeg.

Maar ieder keer weer als wij van een afstandje onze gasten bekijken die tevreden na het nuttigen van de avondmaaltijd, gezellig met elkaar de dagelijkse avonturen bespreken en ervaringen uitdelen, als wij onze dochter met een intens gelukkig gezicht achter haar zoontje, ons kleinkind zien rennen kijken wij elkaar heel content aan en zonder dan een woord te wisselen, zeggen wij allebei in stilte....  

blockquote
het was het allemaal meer dan moeite waard!
 

Familie Van den Hurk Casa Adelante, Sevilla

Bekijk hier de follow up uitzending terug

Deel dit artikel