Wij wonen inmiddels alweer bijna 3 jaar in Frankrijk en met nog steeds heel veel plezier! Elke dag is weer anders en ik kan niet anders zeggen dat wij ons nog geen dag verveeld hebben.

clock update 7 jun 2018, 18:20
Resto Le Pigeonneau

Elke dag is weer anders en ik kan niet anders zeggen dat wij ons nog geen dag verveeld hebben. In oktober 2015 begon ons avontuur in ons nieuwe thuisland. En in zo'n 1e jaar in je nieuwe land is het uiteraard zoeken voor iedereen. Voor de jongens op school en met vrienden en voor ons in het restaurant . Dat brengt ook echt wat emoties met zich mee maar ik kan niet anders zeggen dat het bij ons alle vier bijna alleen maar blije emoties zijn geweest. Natuurlijk heb je wel eens situaties dat je denkt hoe gaan we dat aanpakken maar dat heb je ook in Nederland.

Met liefde

Kick onze jongste kanjer is bijna 9 jaar en is gewoon een Frans kereltje met heel veel vriendjes die dan ook in het weekend komen slapen en andersom. Hij doet het hartstikke goed op school en zoals de juf zegt net zoals ieder ander kind . Tygo is een heerlijke beginnende puber van bijna 13 jaar die op College zit en gaat in het een-na-laatste jaar en daarna zal hij naar het Lycee gaan en valt ook prima in de groep met ook veel vriendjes en een mooi Frans vriendinnetje.
Ik en Bob zijn dan ook echt oprecht zo ontzettend TROTS op onze jongens! Mijn ouders en mijn broer zijn al meerdere malen hier geweest en ze zijn dan ook super trots op ons alle vier! Dus zoals ik al zei alles komt goed met liefde!

menu du jour 

In oktober 2015 hebben wij de “fond de commerce” gekocht en huurden wij het pand en appartement in de hoop dat wij misschien na het einde van het 3e jaar het eventueel konden kopen . Ik mag jullie dan ook (weer met TROTS) vertellen dat wij na 2 jaarcijfers het hebben kunnen kopen en dat de verbouwing van ons appartement eind juni op de planning staat bij onze Franse aannemer.

Ons restaurant Le Pigeonneau draait nog steeds alleen de middagen met een “menu du jour” en in het weekend met een kaart. Ook werken wij nog steeds maar 2 avonden (Op vrijdagavond en zaterdagavond) en zijn wij ook nog eens de maandag en woensdag vrij. Dat hebben we ook wel nodig want we zitten menu du jour shift vol en hebben geen plaatsen meer vrij. En dat allemaal met mijn toen beginnend “CONCOMBRE” Frans wat inmiddels vloeiend is geworden. En welk beginnend ondernemersechtpaar kan nou zeggen dat ze elke ochtend ontbijten, elke middag na school en 5 avonden op de bank kan zitten met hun gezin? 

blockquote
VIVEZ VOS RÊVES
Ruby Verdonk

Groetjes De Verdonkies

Resto Le Pigeonneau

Deel dit artikel