Onze uitzending van Ik Vertrek op 13 december 2014 hebben wij met spanning en in gezelschap van onze Franse buren en bekenden bekeken, geweldig! En meteen al een reservering nog tijdens de uitzending.

Auberge du Précontent, 19 Maart 2017 

Met de DVD als document hebben we een schitterende herinnering aan de stap die we hebben gezet. Nu gaat het heel goed met ons. Er komen heel wat gasten (internationaal) en ondertussen is er heel wat gebeurd. In het restaurant hebben we inmiddels veel vaste bezoekers.

Ons privé woonhuis is sinds medio 2014 klaar. Sinds vorig jaar verhuren we elektrische fietsen aan onze gasten en hebben een fiets-arrangement met een collega in de buurt. Vanaf maart begint het seizoen voor de kamers en de gîte goed te lopen tot en met het Oud- en Nieuwjaars arrangement.

Hulp

Begin 2016 was de gezondheid van Marcel niet goed; steeds vaker hartritmestoornissen en meer medicijnen waardoor hij niet meer kon werken. We kregen veel hulp van vrienden uit de buurt. Voor de kamers en het poetsen hebben we iemand in dienst genomen. Eind juli was een operatie onvermijdelijk. In de tijd dat hij in het ziekenhuis lag hebben onze gasten zelfs meegeholpen. Of met koken, of met karweitjes rondom het huis. Hartverwarmend!

Sindsdien is Marcel heel goed opgeknapt en is de keuken weer èn 's middags èn 's avonds open. Nu is wel op maandag èn dinsdag de bar en het restaurant dicht voor passanten.

Er is nog één kamer en badkamer in de renovatie. De verwachting is dat deze voor het hoogseizoen af zal zijn. De grootste verbouwingen zijn dan gedaan:

  • Ons woonhuis
  • De garage
  • Renoveren/herinrichten van kamers en gîte
  • Verbouwing drie oude ruimtes tot één

Voor de nabije toekomst de afwerking van de laatste nieuwe kamer; voor de iets langer termijn: wat ons voor de voeten komt. En vooral genieten van deze heerlijke plek en van de gasten waarmee we dit graag delen.

Met hartelijke groeten en graag tot ziens.


Elly en Marcel

Deel dit artikel