(Uitzending 10 maart 2018) In het jaar voor ons eigen vertrek lieten we ons inspireren door vele andere families in Ik Vertrek. Met de tekst “Als zij het kunnen, dan moeten wij het toch ook kunnen”. We waren beiden dertig jaar, hadden geen koophuis en geen kids en waren allebei toe aan een avontuurlijke wending in ons leven. Misschien Arno iets meer dan Jessica, die haar nieuwe leven in het buitenland toen nog wat minder goed kon voorstellen.

blockquote
Als zij het kunnen, dan moeten wij het toch ook kunnen
Arno en Jessica

Even wennen

Pas op de dag van ons au revoir feestje kwamen we in contact met Ik Vertrek en nog diezelfde avond was de TV crew present voor de eerste opnames van ons Alpen avontuur. In dezelfde winter van 2017-2018 hebben ze ons vijf keer gefilmd; twee keer in Nederland en drie keer in Frankrijk. Aan het begin was het even wennen om een door een camera gevolgd te worden, maar na verloop van tijd ging dit steeds gemakkelijker. In November 2018 was de uitzending op televisie en in de jaren die volgden werden we (op de skipiste) regelmatig aangesproken door Nederlanders die ons (of zelfs Arno's stem) herkenden van TV. Een aparte ervaring!

Een boost

Vaak werd ons gevraagd waarom we ervoor kozen om gevolgd te worden door de televisie en wat het ons heeft gebracht. Natuurlijk hoopten we dat de uitzending onze nieuwe business een boost zou geven, maar bovenal bedachten we dat het ons persoonlijk een boost zou kunnen geven. De aanwezigheid van een camerateam zou ons avontuur nog uitdagender kunnen maken als dat het al was. Al op de tweede dag in Frankrijk bleek dit het geval, met de ontmoeting van de burgemeester en alles wat daar uit voort is gekomen. Als iemand ons vraagt of we ooit spijt hebben gehad van onze deelname, is het antwoord ronduit nee; het was een geweldige en rijke ervaring!

Tien jaar later en een paar maanden geleden nam Ik Vertrek weer contact met ons. Na het horen van ons verhaal en de mooie avonturen die we nu beleven in en rond het Franse Samoëns, werden we genomineerd voor een 'follow-up'. We nodigden ze uit om langs te komen tijdens een van de gave trips die we organiseren, genaamd 'Wintergration Station'. Dit is een team-trip die we organiseren in opdracht van en in samenwerking met met Jack Hubbard. Jack is eigenaar van een bedrijf in het Engelse Brighton en heeft ook zijn droom waargemaakt om in de bergen te gaan wonen. Jack woont een dorp verderop en is een goede vriend en partner in vele trips en adventures geworden. Om de paar maanden komen 5 van 50 medewerkers naar 'Dreamvalley', voor een surprise-trip in onze mooie vallei. Door met elkaar bergavonturen te beleven, grenzen te verleggen en mooie gesprekken te voeren, hopen we de onderlinge verstandhouding te verbeteren en zo het werk nóg leuker te maken.

Het was erg leuk om de tv-ploeg weer over de vloer te hebben. Het klikte goed met Joost en Joost. Niet alleen met ons, maar gelukkig ook met onze zoons Sven en Vince. De ochtend skiën in Sixt was geweldig en de mannen genoten van de klim (of moet ik zeggen hun quad-rit) naar de berghut. Samen met onze Wintergration Station gasten hebben we daar hoog in de bergen een fantastische avond beleefd.

Droom gerealiseerd

Joost en Joost stelden ons interessante vragen over de laatste 10 jaar en ons huidige leven in Frankrijk. Dit deed ons beseffen hoeveel we beiden zijn gegroeid. Hoe fantastisch is het dat we onze droom hebben gerealiseerd door te vertrekken naar Frankrijk om een nieuw en avontuurlijker leven te leiden. We zijn blij en trots dat we beiden van onze hobby's ons werk hebben mogen maken. Jess als 'chef a domicile' en Arno hike en bike gids. We genieten er allebei van om onze gasten een geweldige ervaring te bezorgen; Jessica met haar maaltijden en Arno met mooie avonturen in de bergen. Het geeft enorm veel voldoening te horen dat iemand zijn leven is veranderd dankzij de deelname aan een trip or retreat waarin een van ons (of beiden) een aandeel had. Ook voor onze jongens is het een heerlijke en veilige omgeving om op te groeien. Ze zijn veel buiten en weten al veel over de natuur en de bergen. Sven van 4 staat 's winters al regelmatig op ski's (en snowboard) en rijdt zomers op zijn bike achter papa aan door het bos. Vince is met 2 jaar nog wat klein, maar vind het ook heerlijk om lekker buiten te rommelen.

Soms even stilstaan

En ook voor ons geldt, dat het leven is als een bergtocht. Ook wij moeten soms eerst een dal oversteken om op de volgende pas weer van het uitzicht te kunnen genieten. Het is voor ons een uitdaging om niet op de top te focussen, maar vooral te genieten van de mooie uitzichten tijdens de tocht. En daarvoor moet je soms even stilstaan.

We zijn erg dankbaar voor ons Franse leven, de stappen die we hebben gezet en de dromen die we hebben weten te vervullen in de Vallée du Giffre, ofwel Dreamvalley :)

The Vallée du Giffre
Deel dit artikel