Inmiddels wonen wij alweer 7 jaar en een paar maanden in Suriname. Ons garagebedrijf loopt nog steeds goed. Ik moet erbij zeggen dat ‘goed’ naar omstandigheden is.

Toen wij in Suriname aankwamen was de koers voor 1 euro 4 SRD. Inmiddels is dat 8,50 SRD. Dat betekent dus de koopkracht over de gehele linie minder is geworden. De situatie en de manier van leven hebben onze plannen een andere wending gegeven. Desondanks genieten wij nog iedere dag van het zonnige Suriname.

Soms bloedt ons hart van wat er met de prachtige natuur in Suriname gebeurt. Als wij naar het journaal kijken wordt ons duidelijk dat het geen Surinaams, maar een wereldprobleem is.

Nederland

In 2017 zijn we voor het eerst terug gegaan naar Nederland. Dat gaf een cultuurshock. De wegen waren op vele plekken veranderd en je kan bij de grote burgerzaak bestellen op een groot display. Toch was het na 3 weken weer fijn om naar huis te gaan.

Audrey werkt nu al 4 jaar voor de Asfa (Associatie van Surinaamse Fabrikantenen heeft het naar haar zin. Als bestuurslid van Pink Ribbon is ze vooral bezig met bewustwordingscampagnes voor borstkanker.

blockquote
Zodat ik alle Surinamers goed kan behandelen. Dat ik iets doe wat goed is. Ik ga mensen helpen wanneer ik president ben. Ik ga doen wat er moet gebeuren.
D'Angelo

D' Angelo zit in het examen jaar van de basisschool. Hij doet het goed en wil iedere keer iets anders worden. We hebben hem lang niet gehoord over het presidentschap. Wat wel duidelijk is, is dat hij niet tegen onrecht kan en overal en altijd voor mensen die het nodig hebben in de bres wil springen.

Chiavelli woont alweer 5 jaar in Nederland en is daar gelukkig met haar studie en vriend. Het is nu augustus en wij verheugen ons op haar vakantie in december in Suriname.

Familie Trustfull

Deel dit artikel