Marian kreeg samen met haar man Mike vijf kinderen en nam ook nog twee pleegkinderen in huis. Nu de meesten op eigen benen staan, besluit het stel met de jongste twee, Yara (14) en Richard (12), in 2018 naar een slaperig Frans dorp te vertrekken. In het kleine drop Saint Julien Le Petit kochten ze een oud pand met een stuk grond om een gastenverblijf te bouwen en een lodgetent neer te zetten. Hoe gaat het anno 2020 met de familie en hun B&B?

clock update 14 aug 2020, 21:30

Seizoen 2020 zou voor ons een druk seizoen worden omdat we behalve de b&b ook een camping vlakbij zijn gaan runnen. Deze terrassencamping aan Lac St Hélène ligt er al een tijdje stilletjes bij en ieder jaar komen er minder gasten dan het jaar ervoor. We gingen er dus vanuit dat het dit jaar ongeveer hetzelfde zou zijn. Natuurlijk hebben we wat promotie gemaakt en ook online zijn we nu goed vindbaar (paradepaardje van Mike), maar dat het zó druk zou worden hadden we nooit verwacht. Mede door Covid-19 loopt alles dit jaar anders! 

On-hold

De B&B ligt praktisch helemaal stil terwijl het op de camping drukker is dan ooit tevoren. We zijn al weken volgeboekt en pas vanaf eind augustus wordt het weer wat rustiger. Het zijn lange dagen om alles in goede banen te kunnen leiden en ook de verhuur van kano's en waterfietsen loopt als een tierelier. Superleuk hoor en ook dankbaar werk, maar zeker niet te combineren met de B&B. Die hebben we daarom maar even on-hold gezet. Al onze energie is nodig voor de gasten op de camping. Gelukkig komen de kinderen vaak helpen, zelfs helemaal uit Nederland!

Freewheelen in Nederland

Eens in de zoveel tijd kijken we 'onze' aflevering van 'Ik Vertrek' terug en liggen we in een deuk om de babyfaces van de kinderen. Ze zijn zo ontzettend veel veranderd! Richard heeft een Franse vriendin gekregen en spreekt zo vloeiend Frans dat wij hem nauwelijks meer kunnen verstaan, haha. Hij volgt een opleiding om kok te worden niet zo ver hier vandaan. Yara is inmiddels weer single en wil na het Lycée General (laatste jaar) een jaartje freewheelen in Nederland. Wij zelf zijn inmiddels de trotse opa en oma geworden van een kleinzoon, reken maar dat we na het seizoen op bezoek gaan in Les Pays Bas. 

Lees de eerdere update verderop in het artikel


 UPDATE 2018

ansichtkaart-zadelhoff-oud.jpg
Bron: AVROTROS
 
ansichtkaart-zadelhoff-oud.jpg

(Uitzending 3 februari 2018) Seizoen 2017 is boven verwachting afgesloten. De B&B heeft erg goed gedraaid in dit eerste jaar, dat hadden we niet durven dromen. Het ontvangen van gasten is ons zeer bevallen. Soms nog een beetje zoeken naar de juiste wegen natuurlijk.

Voor komende zomer maken we een paar kleine aanpassingen. Zo gaan we bijvoorbeeld enkele dagen per week maaltijden verzorgen (table d'hôtes). Gezellig met zijn allen aan een lange tafel. Er is vraag naar en we vinden het gezellig om onze gasten op deze manier beter te leren kennen. En daarna natuurlijk bij een klein kampvuurtje met een glas wijn natafelen...

Metamorfose
Mike bouwt websites voor camping en B&B’s en de opdrachten stromen binnen. Eigenlijk gaat het zo goed, dat hij de afgelopen 3 maanden niet veel is toegekomen aan het werken aan het huis. Van de week werd de grap al gemaakt dat 'Help mijn man is klusser' het volgende programma wordt waar we aan mee gaan doen, haha. Behalve met webdesign, is hij ook bezig met de nieuwe Metamorfose deelnemers.

In het eerste seizoen is dit personal trainer programma echt een geweldige ervaring geweest. Deels door de resultaten van de deelnemers natuurlijk, maar zeker ook doordat Mike daar helemaal in zijn element van raakt. Komend seizoen gaan we dit niet alleen individueel maar ook in een klein groepje aan bieden. Daardoor kan de prijs wat omlaag, en wordt het voor meer mensen interessant.

Onthaasten
Uiteraard zijn de gastenverblijven helemaal tip/top, alleen ons eigen huis doet aan de binnenkant hier en daar nog denken aan een bouwput. Grappig genoeg wisten we dit ook van tevoren. We leven toch veel meer buiten en dan ben je liever daar bezig dan binnenshuis. Alles op z'n tijd.

Hier kom je in alle rust tot de conclusie dat het leven zoooo simpel kan zijn. Het is eenvoudig: bomen kappen en zagen voor brandhout, en dan 's avonds met zijn vieren bij het vuur in de keuken zitten (omdat de rest van het huis veel te koud is). We voelen ons er gelukkig bij. Misschien categorie oude lullen, maar we genieten ervan ;-)

Het is een cliché, maar wanneer we mensen spreken in Nederland (we zijn een paar keer geweest: kerstdagen etc), dan merken we allebei al dat we al behoorlijk onthaast zijn. Het is wonderbaarlijk om te zien waar mensen zich in Nederland soms druk om maken. Dan voelt het goed om daar na een paar dagen weer uit te kunnen stappen, terug naar de rust.

De kinderen

Yara is verliefd geworden op een jongen uit het dorp! Helaas is hij engels, beetje jammer ;-) Het is een echte love-story geworden, leuk om van zo dichtbij mee te maken. In de 'Ik vertrek' aflevering is hij ook te zien, op een wit paard dacht ik. Haha.

Richard begint al aardig frans te spreken. Hij heeft een paar Franse vrienden op school, en dan gaat het spreken van de taal erg snel. Hij is ook erg graag gezien bij de meisjes, waardoor hij het leuk vindt om naar school te gaan. Als de laatste paar uur uitvallen, hoef ik hem niet op te halen omdat hij liever met de schoolbus terugkomt. Erg handig.

De kinderen die niet zijn meeverhuisd missen we enorm. Dat wisten we van tevoren, maar het is toch even slikken soms. Gelukkig hebben we al een familie-weekendje gehad ergens in Normandië, waar iedereen naar toe kwam met aanhang. Drukke boel en ouderwets gezellig. Dat gaan we zeker vaker doen, misschien wel iets langer dan een weekend.

Formidable
We vonden het erg leuk en ook leerzaam (je leert veel over jezelf ??) om mee te doen met 'Ik vertrek'. Het eerste uur voelt het heel vreemd, maar je raakt er al snel aan gewend dat er constant iemand achter je aanhuppelt. Leuk om nu ook onderdeel te zijn van het lievelingsprogramma van familie, vrienden en collega's.

Op dit moment zijn we druk bezig met het in orde maken van een gezellig nieuw onderkomen met schitterend uitzicht, dat ook verhuurd kan worden in de zomer.  We kunnen niet wachten tot we de eerste gasten van 2018 kunnen verwelkomen. Er is hier de afgelopen periode zoveel regen gevallen, dat we een kurkdroge zomer verwachten!

A bientôt,
Yara, Richard, Mike en Marian van Zadelhoff

B&B Formidable - Saint Julien le Petit

Deel dit artikel