(uitzending 1-1-2018 - herhaling van 10-1-2015) Nadat we in 2014 het bijna 120 jaar oude hotel hebben overgenomen zijn we gelijk, na wat kleine verbouwingen, open gegaan. Het zomerseizoen wilden we meepakken.
 De echte grotere verbouwingen hebben we de jaren erna opgepakt.

Alle kamers zijn gerenoveerd, er ligt nieuwe vloerbedekking, er is geverfd, we hebben nieuwe grote led tv’s, en in groot deel van de kamers zit een nieuw verwarmingssysteem en staan nieuwe meubels.

Onze totale entree, afdak en voordeur waren aan vervanging toe, die laatste is gelijk een nieuwe elektrische deur geworden. Handig voor onze gasten, maar ook makkelijker voor de bediening op het terras. Daar hebben we ook gekozen voor vier nieuwe zitbanken met tafels van zo’n acht meter. 
De laatste verbouwing van dit jaar was de ontbijtzaal. Alles is er uitgesloopt en vernieuwd, vensters, plafond, wanden, stroomkabels etc. In dit deel van Duitsland gebruikten ze aluminium stroomkabels. Nu vervangen we alles voor koperdraad. Dit zien gasten niet, maar zulke investeringen zijn ook nodig.

Van over de hele wereld

Niet alleen materiële zaken (de verbouwingen) gaan goed. We hebben elk jaar meer gasten uit de hele wereld die midden in de Harz vakantie willen vieren. Mensen uit Japan, China, Afrika, Chili en USA. Maar natuurlijk ook veel uit de omgeving. Veel gasten komen nu voor het vierde jaar terug. Eerst 1 nacht en nu sommigen 2 of 3 weken per jaar. Gelukkig boeken de meesten direct via telefoon, email of via onze eigen hotelwebsite en niet via de moderne reisbureau’s zoals we al die bookingsites maar noemen. De gast krijgt bij ons ook het grootste deel van de provisie die we anders moeten betalen aan die sites als korting.

Gezinsuitbreiding

Naast hoe het met het bedrijf gaat zijn er waarschijnlijk ook genoeg belangstellenden die willen weten hoe het met ons gaat, hopen we. 
Het gaat super! In 2015 hebben we nog gezinsuitbreiding gekregen, een leuke lieve hond (Pierrot) kwam tijdens onze vakantie aanlopen en op advies van de politie en vele anderen is hij meegekomen naar huis.

Meer vrije tijd

In 2016 zijn we zelfs “getrouwd” (Ehepartnerschaft was toen alleen nog maar mogelijk). Met een groep familie en vrienden hebben we dit gevierd. Pierrot heeft dit helaas niet meegemaakt. Na diverse pogingen hem te genezen is hij gestorven aan prostaatkanker. Ondanks dit trieste gebeuren was de bruiloft erg gezellig.

En nu, een jaar verder, zijn we nog altijd bij elkaar. Gelukkig kunnen we privé en zakelijk goed gescheiden houden. Dat maakt het ook weer leuk. Onze ouders helpen ook nog steeds zo veel mogelijk mee. Maar ondertussen hebben we ook een leuk team aan collega’s om ons heen.

We werken intussen met zo’n zeven personen en hebben het dan nog altijd erg druk. We gingen er in 2014 natuurlijk vanuit dat we een juiste stap namen door het hotel-restaurant Druidenstein weer nieuw leven in te blazen. Tot op heden is dit zeker geslaagd. Vanaf 2018 hopen we wat meer tijd vrije tijd te krijgen om de Harz nog beter te leren kennen.

Iedereen is welkom om hierover te horen met een lekker hapje eten en een heerlijk bed. Iedereen een heel goed jaar gewenst!

Jerry & Harald

Deel dit artikel