(follow up 26-11-2017) Inmiddels woon ik met mijn vriend Riccardo in ons nieuwe huis. Een aantal vrienden uit Nederland is onlangs overgekomen om het naderende einde van het seizoen te vieren en zij hebben gelijk de handen uit de mouwen gestoken en geholpen in ons nieuwe huis.Little Dolce

De boekingen voor 2018 stromen alweer binnen en dat betekent dat ik me in de komende maanden bezig ga houden met het opknappen en klaarmaken van de b&b voor het nieuwe seizoen. Elk jaar boen ik de vloer met staalborstels, gaan de gordijnen in de was en worden de badkamers opnieuw gekit. Daarnaast zijn er genoeg andere werkzaamheden te doen zoals onderhoud van het dakterras en worden er hier en daar wat meubels opnieuw geverfd. Het is heerlijk om de b&b zo weer klaar te stomen voor 2018!De reisgids die ik aan het schrijven ben vordert langzaam, maar goed! Het kost veel tijd om goede teksten te schrijven, foto’s te maken en de lay-out op te maken, maar ik wil niks overhaasten. Aangezien ik niks aan het toeval wil overlaten, controleer ik de gids vaak en corrigeer ik teksten, foto’s en opmaak en laat ik het controleren door vrienden en familie. In de komende maanden zal ik me dus ook volop bezighouden met de verdere ontwikkeling van deze reisgids.


Tot slot ben ik ook druk met  het opzetten van mijn nieuwe initiatief als Little Dolce travelplanner. Via een nieuwe website kun je groepsreizen, individuele reizen of bijvoorbeeld huwelijksreizen boeken in Puglia. Alles wordt speciaal op de wensen van de gasten afgestemd, dus leuke uitstapjes, tourtjes of workshops zitten ook in het totaalpakket. Daarnaast is het ook mogelijk om een volledige bruiloft te plannen in deze prachtige streek. Kortom, naast de Little Dolce b&b ben ik druk genoeg met vele leuke nieuwe dingen.

In de wintermaanden besteed ik ook extra aandacht aan mijn familie en vrienden en vlieg ik een aantal keer naar Nederland om volop ‘quality time’ te hebben met hen. Ik kan na vier jaar wel stellen dat het contact met vrienden en familie super goed is gebleven. Eigenlijk is het nog leuker en gezelliger om mijn familie en vrienden te zien, omdat de tijd die we samen hebben beperkt, maar intens is: telefoons aan de kant en lekker bijkletsen, tafelen en lachen!

Naast al deze belangrijke dingen waar ik in het laagseizoen aan toe kom, mag ik het allerbelangrijkste natuurlijk niet vergeten: mijn vriend Riccardo. Wij zullen deze maanden genieten van een kleine vakantie, ons nieuwe huis en meer tijd hebben voor elkaar en onze Italiaanse vrienden.

Groet,

Joëlle

Kijk de uitzending terug.

Deel dit artikel