Negen maanden van het jaar werken John en Saskia  zich een slag in de rondte om de overige drie maanden zo vrij als een vogeltje door Europa te trekken. In 2017 vertrekken ze op de bonnefooi met de camper en kat Streep naar Spanje om daar van hun hobby hun beroep te maken. Hoe gaat het anno 2020 met de campercamping van John en Saskia?

¡Hola!

clock update 21 aug 2020, 22:15

Zoals jullie hebben gezien, hebben we ons plekje gevonden en zijn erg gelukkig. We hebben fijne Spaanse buren en we hebben hier ons sociale leven sneller opgebouwd dan we hadden durven hopen. Onze camper parking draait goed, we krijgen goede recensies en enthousiaste camperaars. Klein maar fijn. Mensen genieten echt van onze zelf uitgezette wandel- en fietsroutes in de prachtige natuur, de prachtige uitzichten en de aanschuiftafels. Hier doen we het voor! 

Grote tegenvaller

We hebben naast alle fijne dingen ook minder mooie periodes gehad. Vlak voordat we eindelijk onze vergunning kregen, ontvingen we nog een stevige boete. Een flinke tegenvaller.

Een nog grotere tegenvaller was dat Saskia vorig jaar zware hoofdpijn aanvallen kreeg. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek ze drie tumoren in haar hoofd te hebben, waarvan één grote de pijn veroorzaakte. Ze moest gelijk blijven voor een operatie. Daarna volgden helaas nog vier operaties door ontstekingen en is een stuk schedel verwijderd. Nu wachten we op de hersteloperatie zodat de schedel weer een geheel wordt. Dat duurt door de Corona-tijd wat langer. Gelukkig was deze tumor goedaardig en het beste nieuws: echt geen pijn meer!! 

Lockdown

Toen het na al die operaties eindelijk weer de goede kant op ging, kwam Corona op bezoek. We moesten van de Guardia Civil onze camperplek sluiten. Dat was raar. Ineens was het leeg na een drukke winter. Wij mochten alleen voor noodzakelijke dingen buiten ons terrein komen. Boodschappen, dokter etc. Het was een bijzondere tijd in Spanje met de lockdown.

Toch genoten we ook van ons heerlijke huis, de mooie natuur om ons heen, onze twee lieve katten Choufke en Chico, Netflix, boeken en genoeg klusjes. Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen van onze aanlooppoes Teddy. Zij is nu naast Streep (die jullie ook in de uitzending zagen) in onze tuin begraven. 

Zo lek als een mandje

Ook zijn we gaan oefenen op nieuwe gerechten voor de aanschuiftafels en die smaken ons heerlijk. De lokale leveranciers bleven ook tijdens de lockdown hun heerlijk producten bezorgen, dus we konden allerlei Spaanse schotels uitproberen. Daarnaast bleek vorig jaar ons zwembad zo lek als een mandje, maar vonden we iemand die het kon renoveren. Ook onze gasten kunnen nu weer gebruik maken van ons heerlijke zoutwaterzwembad. 

Het is prachtig geworden en echt genieten. We gaan 1 september weer open. De tennisbaan is gelukkig groot genoeg om de campers ver genoeg uit elkaar te zetten en de voorzieningen maken we vaker schoon. We verhuren nu ook onze eigen camper als een origineel appartementje. Leuk voor mensen die het slapen in een camper eens willen proberen, of die onze camperplek willen bezoeken maar zelf geen camper hebben. 

Murcia was in de hele Corona-tijd de meest veilige regio in Spanje. Het voelt hier in Spanje echt veilig, hoewel de media nu helaas veel onjuiste berichten publiceren. De mensen hebben hier veel respect voor elkaar. Wij voelen ons hier gelukkig.

Warme groet uit Spanje van John en Saskia

ansichtkaart-John-Saskia-oud.jpg
Bron: AVROTROS
Update 2018
ansichtkaart-John-Saskia-oud.jpg

UPDATE 2018

(Uitzending 3 maart 2018) Hallo allemaal, Wij zijn John en Saskia. In september 2016 zijn wij naar Spanje vertrokken.

Onze camperplek SenS Sleep

In juli 2017 verloren we ons hart aan het zonnige Los Llanos de Perín vlakbij het levendige Cartagena. Een prachtige locatie voor onze kleine camperplek, die sinds 1 november is geopend. Onze gasten staan op de voormalige tennisbaan met een geweldig uitzicht op de Murciaanse natuur, waar ze heerlijk kunnen wandelen en fietsen! Slechts een kwartiertje rijden van de stranden in La Azohía waar we ruim zeven maanden hebben gewoond en de regio leerden kennen. Vlakbij hebben we Bar Ana. Een gezellig café, met lieve mensen die altijd hartelijk zijn, heerlijke koffie serveren en we kunnen er ook nog onze boodschappen doen. Als je binnen komt, ga je voor je gevoel 50 jaar terug in de tijd. Echt bijzonder.

Los Llanos is een piepklein, maar prachtig gelegen gehucht, waar we onze droom waar hebben gemaakt. We wonen tussen de Spanjaarden in en genieten van de mensen om ons heen. Ook worden we steeds verrast door alle fruitbomen in onze tuin: amandelen, sinaasappels, citroenen, vijgen, granaatappels, jujube's, druiven en Japanse mispels. De amandelbomen hebben net gebloeid en de eerste mispels zijn bijna rijp. Ook eten we nog steeds sinaasappels en citroenen van onze eigen bomen. Vorige week kochten we een mangoboom en er komt nog veel meer fruit bij als het aan ons ligt. Heel wat jaren hebben wij met een camper door Europa, Afrika en Amerika gereisd. We houden echt van deze manier van reizen. Ergens zat emigratie al lang in ons hoofd. Nederland is druk, stressvol en het voelde alsof het meestal herfst was met regen, wind en net-niet-temperaturen. We hebben altijd gedacht dat het Frankrijk of Zwitserland zou worden, maar tijdens onze camperreis door noordwest Spanje werd het duidelijk: dit is ons land. Meer buiten, een simpeler leven, warmer klimaat en vooral minder drukte en stress.

Met die wensen zit je niet goed in het noorden van Spanje. Wel in de provincie Murcia. Daar begon onze zoektocht dan ook na ons vertrek. We hebben we veel huizen bekeken en gelukkig vonden we deze prachtige stek met het uitzicht dat we zo belangrijk vinden. Je hebt hier alles: bergen, zee, cultuur, fijne sfeer, vriendelijke mensen en fijne buren, ruimte, zon en heerlijk eten. Helaas heeft onze lieve Streep het huis niet gezien, maar ze heeft nog een fijne winter gehad in de zon. Nu wonen Choufke, Chico en Teddy bij ons. De camperplek is nu vier maanden open en het loopt al best goed. Onze gasten zijn tevreden en we krijgen zulke goede beoordelingen dat we er bijna verlegen van worden. Het is heerlijk om hiermee bezig te zijn. Ook onze aanschuiftafels worden goed bezocht en zijn gezellig. We missen Nederland niet, maar gelukkig komen de mensen die we missen ons regelmatig opzoeken. Als het aan ons ligt, blijven we hier!Warme groet uit Spanje!


John & Saskia

Deel dit artikel