Als nieuwe eigenaars hebben we, ondanks dat alles nieuw en uitdagend was, een fijne zomer gehad. Het is best spannend een camping over te nemen met vaste gasten waarvan er een aantal mensen al jaren met plezier op de camping staat.

Gezelligheid

Vanaf het begin was het ons doel om een goede sfeer en saamhorigheid te creëren, een gezellige plek waar mensen samen kunnen zijn. Lekker even borrelen aan de stamtafel of rond de open haard waar je de warmte van het restaurant letterlijk kan omarmen. En met z’n allen aan een lange tafel, genietend van de verschillende dagmenu’s, het zogenaamde table d’hôte. Het leuke hieraan is dat er verschillende mensen met verschillende achtergronden elkaar uitstekend kunnen vinden in mooie gesprekken. Waar ook weer vriendschappen kunnen ontstaan.

Natuurlijk was het voor iedereen wennen en aftasten hoe wij de camping zouden runnen. Maar de vaste gasten hebben enthousiast gereageerd op onze komst. Zij hebben ons aan alle kanten goed geholpen en verteld hoe de camping de vorige jaren in het seizoen draaide. Hier hebben wij naar geluisterd en onze eigen draai aan gegeven.

Met name het technische deel voor het onderhoud van de camping vonden wij een uitdaging. De korte tijd waarin we de functies en werking van de vele verschillende machines en gereedschappen moesten leren. Zo komt er veel kijken bij het onderhoud van het zwembad en ook het gebruik van de grasmaaimachines. Maar gelukkig hadden Ton en een paar andere mannen daar veel verstand van. Dankzij hun hulp hebben wij dit meer onder de knie gekregen.

Ook was er het huisvuilbeleid, waarbij echt alles gescheiden dient te worden. Dit kost erg veel tijd. En natuurlijk waren er ook klachten, bijvoorbeeld over de informatie van de streekbussen, markten in Bastogne en noodnummers die wij niet consequent op de prikborden hingen. Maar ook hier wilden gasten en vrijwilligers graag over meedenken en in adviseren.

Hul van vrijwilligers en vaste gasten

Dit vonden wij geweldig! Gasten en vrijwilligers die zich zo inzetten voor het welzijn van Um Bierg. Die inspringen om te helpen bij een kleine keukenbrand, leuke dingen organiseren voor de kinderen zoals een vossenjacht en nog veel meer. Wij zijn alle vrijwilligers en de vaste gasten die ons geholpen hebben enorm dankbaar. Mede dankzij hen is ons 1e seizoen een succes geweest.

Naar de aankomende seizoenen kijken wij erg uit. Er is nog veel te leren en we hebben mooie plannen voor de camping. Graag willen we meer verhuurtenten plaatsen, nieuwe wasbakken plaatsen, de voorkant van het sanitairgebouw vernieuwen en nog veel meer. Ook zijn we hard op weg met de plannen voor het bouwen van de Bed and Breakfast. Wij hopen deze over twee jaar af te hebben.

Groet,

Judith, Patrick en Ilona

Kijk de uitzending hier terug

Deel dit artikel