'Hoe zou het zijn met het huisje van mevrouw Burel', vroeg Laurens een paar weken geleden. 'Hetzelfde' zeg ik.

(Bekijk hier de uitzending van Laurens en Brigitte, uitgezonden op 29 april 2016)

Het staat er nog net zo verwaarloosd bij als toen en haar notaris wil nog steeds niet verkopen. Met de watermolen is ook nog niets gedaan, zagen oude buren uit Frankrijk. Jammer is dat. Wij hadden er prachtplekken van gemaakt.

Prachtplekken maken van oude panden is een soort hobby van ons. We verbouwen nu het oude boerderijtje dat we in De Hunsrūck in Duitsland hebben gekocht. Het perfecte vakantiehuisje. Vanuit de tuin loop je zo de bossen in. Enorme bossen vol herten en zwijnen, hoge heuvels en smalle beekjes. Als we dit huisje gaan verhuren is het vooral geschikt voor mensen met honden. Een omheinde tuin en dertig wandelroutes direct vanaf de keukendeur... Wat wil een hond nog meer?

Omdat we niet weten wat we gaan doen wonen we ook nog in Nederland en verbouwen we een oud pakhuis tot ons woonhuis. Ondertussen bekijken we plaatsen waar we een project kunnen starten, waren we bezig met een camping in Nederland maar werd dat te duur omdat er een zakelijke hypotheek bij moest en overwegen we of we toch beter zuidelijker kunnen gaan?

Ergens waar de winters wat warmer zijn. Bezwaar is dat het verder weg is en ik de kinderen dan teveel mis. Dat vind ik toch wel een ding hoor als je in het buitenland woont. Die afstand tussen je geliefden en jij. Hoe doen anderen die geëmigreerd zijn dat toch?

Mijn lessen gaan online. Het is gevraagd door oud sport deelnemers van mij en ik vind het wel een goed idee. Bij de lessen heb ik een boekje geschreven 'de kilo’s kwijt, mezelf terug', dat binnenkort te verkrijgen is. Het is een werkboek om af te vallen, op gewicht te blijven en gezond te leren eten. Een goed gewicht houden is zo makkelijk als je een aantal dingen weet.

Het Frankrijk avontuur ben ik ook aan het beschrijven, maar daarover een andere keer meer.

Groeten,

Brigitte Burger en Laurens Benschop

Deel dit artikel