Met ons gaat het heel erg goed. We genieten van het boerencampingleven, in een prachtige omgeving. Elke morgen als we met de hond wandelen voelen wij ons de koning te rijk.

(Bekijk hier de follow-up van Mark en Margo)

Het is hard werken, maar we hebben ontzettend leuke en lieve gasten. Dat geeft weer veel energie. Ook het samen klussen aan onze camping geeft ons veel plezier en voldoening.

Zo blijven we ook steeds bezig met het aanpassen van de camping aan de wensen van de gasten. Zo hebben we in 2015 de Pipowagen 'Peer' zelf verbouwd tot een knusse kampeermogelijkheid. Ook de knuffelboerderij krijgt steeds meer bewoners. Zo zijn er nu ook minivarkens en schattige kippetjes bijgekomen. Vanaf dit jaar is er elke dag ook een knuffeluurtje, waar de meeste dieren geaaid kunnen worden.

De dieren zorgen ook voor veel leuke taferelen. Zo zijn we deze week nog verrast door de jonge merrie van de buurman. Ze heeft het hoofd op hol gebracht van diverse paarden in het dorp, en dus ook van onze pony Hennie. Heel het dorp was in rep en roer, vele bewoners hebben gezocht naar verschillende paarden. Na een dag zoeken en vangen van paarden die hun aandacht alleen maar voor de merrie hadden, en dus niet voor ons, zijn ze nu allemaal weer thuis.

Mark werkt in de winter niet meer in Nederland. Daar heeft hij de tijd niet meer voor. Hij wordt inmiddels beschouwd als 'meister' elektricien in het dorp. Hij wordt daardoor vaak voor dit werk gevraagd en hoeft daarom dus niet meer naar Nederland.

Inmiddels zijn we redelijk ingeburgerd in Slowakije, alhoewel de taal nog steeds moeilijk blijft. Soms worden we verrast doordat dingen in Slowakije toch echt anders gaan dan in Nederland.

Nu staat seizoen 2017 voor de deur en daar hebben we veel zin in. We zijn benieuwd hoe de gasten de nieuwe schaduwplaatsen met water en stroom vinden. Ook hebben we een prachtige tent in de verhuur.  Dus voor iedereen wat wils!

Veel liefs en groetjes van ons.

Mark en Margo den Houting

Camping Dobrá Lúka

Deel dit artikel