Wij, Paula, Peter en Marit, wonen nog steeds met heel veel plezier en voldoening in Denemarken. We hebben in de afgelopen vijf jaar (sinds 23 februari 2013) het terrein steeds mooier gemaakt. Het is nu zo goed als af. En precies geworden zoals wij dat wilden.

De accomodatie

Het appartement hebben we onlangs iets veranderd. Zo is er nu een nieuwe keuken geplaatst en hebben we de huiskamer vergroot. Ook is er een prachtige bungalow op het terrein bij gekomen. Deze is geschikt voor 4 personen en voorzien van alle luxe zoals een keuken en badkamer. De vier houten hutjes die we geplaatst hadden in het eerste jaar, zijn veranderd in drie hutjes. Eén nog steeds voor twee personen. De andere twee hutjes zijn nu ruimer en geschikt voor 4 tot 5 personen. Ook is er nu voor de gasten een algemene doucheruimte met meerdere douches en toiletten. Met tevens een invalidedouche en toilet. En we hebben zelfs een gezinsdouche.

Een droom van ons was een tipi ingericht voor vier personen en die staat al weer twee jaar op ons terrein. Wij leren steeds meer mensen kennen en genieten erg van ons stuk grond, de zee en de prachtige natuur. Langzaamaan is er ook een kleine kinderboerderij gegroeid. We hebben kippen, eenden, konijntjes, hangbuikzwijntjes, een hond, kat, vissen, parkieten en drie zwartbles schapen die in mei kleintjes krijgen. De kleine kipjes lopen los en hebben vaak kuikens in de zomer. Het is ontzettend leuk om te zien hoe onze gasten, vooral de kinderen, genieten van de dieren. Ze mogen ze voeren en helpen met verzorgen. De kinderen willen vaak alleen nog maar bij de dieren zijn.

Het huis en de bijgebouwen zijn bijna volledig opgeknapt, alleen het dak moet nog een definitieve bedekking krijgen. Het terrein ziet er mooi en goed onderhouden uit. Marit woont ondertussen alweer twee jaar in Aalborg waar ze studeert en ze haar draai heeft gevonden. In mei doet ze eindexamen gymnasium. Waarna ze verder gaat studeren in Denemarken.

De camping

De zomers op de camping lopen supergoed. Afgelopen zomer konden we de vraag bijna niet aan. Mensen komen voor een nachtje, maar blijven vaak een week. We krijgen zoveel positieve reacties. Gasten zijn zo enthousiast over de ligging aan zee, de ruimte, de natuur en de sfeer. En wat er hier in de kop van Denemarken te zien en te beleven is. Vaak krijgen we te horen dat er te weinig tijd is om alles te zien. We hebben gasten die hier al voor de derde keer terugkomen. Waar we zeker trots op zijn. Door de ligging van ons terrein en de indeling ontstaat een familieband en het kampvuur elke avond is vaak de plaats waar iedereen vertelt over de belevenissen van die dag.

Biodanza

Paula’s droom om Biodanza in Denemarken van de grond te krijgen is nu echt een feit. Met de lessen in Biodanza gaat het goed. Sinds januari hebben we een groep die wekelijks bij ons komt dansen. Het is heerlijk om weer met Biodanza bezig te zijn. Het is een ontzettend leuke groep mensen en elke week komen er weer nieuwe leden bij.

Ook Peter heeft sinds 2017 weer de tijd om zijn oude hobby op te pakken. Op de zolder is hij zijn treinbaan in schaal h0 aan het opbouwen. Met ook veel Scandinavische treinen.

We zijn ontzettend blij dat we de stap hebben durven zetten om naar Denemarken te verhuizen. Natuurlijk was het niet altijd makkelijk, maar eigenlijk is ons gevoel altijd positief geweest. Samen hebben we onze droom verwezenlijkt. Dagelijks lopen we over ons gebied en nog steeds kunnen we niet geloven dat dit allemaal van ons is.

Hartelijke groet Paula en Peter
natuurcamping, Nature Ferie

De camping van Paula en Peter

(Uitzending 24-3-2018 - hh van 19-4-2014)

Bekijk de Ik Vertrek aflevering terug

(Uitzending 3-10-2015 10 jaar Ik Vertrek)

BEKIJK DE 10 JAAR IK VERTREK AFLEVERING TERUG

(Update 2-6-2016)

Hoe gaat het nu met Paula en Peter

Deel dit artikel