Update Pension zum Wilhelm. Na een druk bezochte opening zijn we op 4 juni 2017 open gegaan.

Biergarten

Vanaf het begin blijkt de Biergarten een groot succes te zijn. Veel dorpsbewoners, maar ook mensen uit de regio, zijn zeer te spreken over de sfeer en gezelligheid en het bier, waaronder ook Belgisch en Nederlands bier, gretig aftrek vindt . Duitsers zijn in voor verandering en willen nieuwe dingen uitproberen. Op de menukaart hebben we eenvoudige gerechten zoals: frites stoofvlees, biefstuk en ook schnitzel en ondanks onze beperkte horecaervaring zijn de klanten erg tevreden.

Inmiddels hebben we een groepje vaste eters, zijn er stamgasten in de Biergarten en/of bar en er zijn ook al wat feesten georganiseerd. Een van deze feesten was de Hollandse BBQ waar een kleine 100 mensen aan hebben deelgenomen. Ons pension heeft ook een aantal volledig gemoderniseerde kamers die regelmatig bezet zijn door gasten uit diverse landen. De klanttevredenheid is goed.

Eigen taken

Zelf hebben we ieder onze eigen taken. Zo runnen Astrid en Jürgen met name de keuken en voor een belangrijk deel de bar en inkoop. Petra en Kees doen met name de overnachtingen, per toerbeurt de bar, de administratie, externe contacten en de tuin. Als Oma Jeanne niet bij de kleinkinderen in Nederland is heeft ze ook haar taken zoals: aardappelen schillen, de was vouwen of de honden uitlaten. 

Ons leven is totaal veranderd. Andere omgeving, andere taken en verantwoordelijkheden en gezonde stress in plaats van het gejaagde Nederlandse leven. We hopen allemaal de eerste moeilijke jaren waar iedere onderneming mee te maken krijgt door te komen. Gasten zijn bij ons dan ook meer dan welkom en als er iets bijzonders gevraagd wordt dan proberen we hieraan te voldoen. De klant is koning en we stellen ons zo flexibel mogelijk op.

Deze winter gaan we het in en rond het pension gezellig maken. De sfeer van een kerstmarkt het Weihnachtsfest, Schnapps und Bratwurst. We organiseren o.a. een Glühwein- en Sylvesterparty en hopen op een sneeuwrijke winter.

Ons pension zum Wilhelm ligt in een heel mooie omgeving, in Germerode in het Duitse Hessen, met diverse wandel- en wintersportmogelijkheden. We nodigen jullie allemaal uit om bij ons te komen meegenieten!

Tschüss

Petra & Kees,
Jeanne
Astrid & Jürgen

BEKIJK DEZE AFLEVERING TERUG

Deel dit artikel