Al bijna tweeenhalf jaar zijn wij nu eigenaar van Pension Eichenhof in Eckardtsleben. Vanaf het allereerste begin hebben wij geloofd in dit project.    

We hadden immers in de drie jaar dat we onderzoek hebben gedaan in Thüringen, ontdekt dat er nog een heel groot stuk te winnen is hier. Bijvoorbeeld op het gebied van gastvrijheid, gastronomie en moderniteit.  Bovendien had Pension Eichenhof nog geen website of internetadres, dus alles kon alleen maar beter worden.

Ons eerste jaar in Duitsland (2015) was eigenlijk al een bevestiging van ons gevoel. Door de internetboekingen, en de reclame die we via de sociale media verspreidt hebben, hadden we al behoorlijk veel te doen. Onze voorgenomen verbouwing van de keuken en het restaurant, wilden we oorspronkelijk over een paar jaar uitsmeren, maar door dit succes van het eerste jaar, en de voorspoedige voortgang van de verbouwing, hebben we dit nog vóór ons 2e seizoen hier kunnen realiseren.

Nu, juni 2017 zijn we inmiddels met een veel groter project begonnen. Het verbouwen van de bungalow tot een vakantiewoning, met daarbij de brandweerauto als slaapvertrek. En het zwembad wordt in ere hersteld.

Zu Hause

We zijn eigenlijk al vrij snel in ons eerste jaar enthousiast opgenomen in deze kleine gemeenschap. En we denken dat het ook geholpen heeft, dat we de plaatselijke vaklieden ingeschakeld hebben om ons te helpen. Zo kunnen we een aannemer, een elektricien en een loodgieter tot onze vrienden rekenen. Ook buiten het dorp hebben we veel kennissen en vrienden inmiddels, en daar zit dan weer een Nederlandse hovenier bij! Natuurlijk is het dorp heel nieuwsgierig in alles wat er hier gebeurd. Zo kijken de bewoners altijd weer verbaasd op als er weer auto's met vreemde nummerplaten Eichenhof binnenrijden!

We kunnen wel stellen dat we Eckardtsleben op de internationale kaart hebben gezet. Zo hebben we Brazilianen, Finnen, Zweden, Japanners, Nieuw Zeelanders, Australiërs, New Yorkers, Berlijners en natuurlijk Nederlanders als gast gehad. Het is enorm hard werken, maar omdat we constant bezig zijn om onze eigen droom waar te maken, geeft het veel energie. We proberen onze tijd zoveel mogelijk te verdelen tussen het verbouwen en moderniseren van het Pension; en het vertroetelen van onze gasten. De gasten zijn natuurlijk ook een grote bron van energie; want als de gasten tevreden zijn, zijn wij tevreden!

Ons restaurant heeft een heel knusse  en gezellige sfeer. Veel gasten zijn hierdoor positief overrompeld, en we merken dat ze zich snel enorm thuis voelen. Niet zelden komen gasten meerdere keren terug om bij ons vakantie te vieren. En ook niet zelden komen ze gedurende hun verblijf in Thüringen, elke avond bij ons eten. De open keuken is natuurlijk een bijzonderheid; en het degelijke, eerlijk en vers bereide  franse menu, wat dagelijks wisselt, zal ook bijdragen aan de hoeveelheid reserveringen.

Het toerisme in dit gebied is in opmars. Terecht, want het is een heel veelzijdig gebied. Denk aan Erfurt, Weimar, Gotha, Eisenach, het Thüringer Woud, en het oerbos Hainich (wereld-erfgoed)... En wij liggen hier precies in het midden. Bovendien is het goed te bereiken. We hebben zelfs een eigen treinstation!

Ja, we zijn erg tevreden. We hebben er nooit spijt van gehad en we zouden het zó weer doen. We hebben nog genoeg plannen voor de komende 10 jaar, en die gaan we vast nog wel realiseren. Stap voor stap!

Rosalien Versnick en Ieke Sap,

(Bekijk hier de uitzending van Rosalien en Ieke, uitgezonden op 19 december 2015)

Update 19-12-2015

IV-roos-ieke-hoegaathet_2015.jpg
 
IV-roos-ieke-hoegaathet_2015.jpg

In augustus 2015 zijn de laatste opnames geweest voor ‘Ik Vertrek’. Daarna is er weer veel gebeurd. Met een leuke club mensen hebben we de opening van ons nieuw gebouwde bierterras tot in de vroege uurtjes gevierd. Met lichtshow, disco en natuurlijk veel bier.

Een vriend uit Nederland heeft de week na dit feest waargenomen in het hotel, zodat wij even een paar dagen naar Berlijn konden. Even uitrusten....... Gelukkig ging het iets beter met Ieke haar rug (hernia) dankzij een zeer doeltreffende fysiotherapie behandeling. Teruggekomen na een paar heerlijke dagen in Berlijn, kreeg de griep helaas vat op Rosalien. Het gevolg was dat Ieke nu extra hard moest werken, want het bleef druk in het hotel. Het restaurant hebben we met een beperkte kaart geopend; maar er stonden ook nog enkele buffetten gepland. Gelukkig hebben we een aantal mensen uit het dorp die ons kunnen en willen helpen, als we omhoog zitten. Prachtig wel! Rosalien is al met al, twee hele weken geveld geweest door deze griep.
Inmiddels was het herfst geworden, en omdat we het doordeweeks iets rustiger hadden gekregen, konden we wat uitstapjes maken. Zo hebben we eindelijk het Hainich bos goed bekeken; het boomkronenpad; Miniatuurland in Ruhla; de Modelspoorbaan in Wiehe en ook nog in Erfurt een grote lama-tentoonstelling. We kregen deze periode ook (familie) visite uit Nederland, en de eerste sneeuw was gevallen. Ondertussen hadden we een vakantie geboekt. Half november zou het eindelijk zover zijn. Het Hotel dicht, geen boekingen, geen feesten en buffetten......

Voor de poesjes  zou worden gezorgd, en voor Paco de kaketoe hadden we een plekje gereserveerd bij het vogelpension in Nederland. Bijna ging het hele feest niet door want: Ieke werd gebeten door Puma, onze zwarte kater  uit Nederland...... En wel zo, dat als Ieke niet erg goed zou uitkijken:  haar vinger.....; haar hand.....; of zelfs haar hele arm er af zou moeten!!!! Puma had namelijk een wondje aan zijn voorpootje. Het zou sneu zijn als dat ging infecteren terwijl wij op vakantie waren, dus we gingen even naar de dierenarts. Het bleek dat deze dierenarts geen feeling met katten had, en zo gebeurde het dat Puma des duivels werd toen hij in een dwangbuis moest! Ieke wilde hem bedaren, en toen hapte Puma in de verkeerde vinger. En hard, er dwars doorheen namelijk... Pijnlijk, maar ook gevaarlijk. Het is gelukkig allemaal goed gekomen; Ieke heeft 10 dagen in het gips gelopen, is 2 keer geopereerd geweest; en moest 14 dagen elke ochtend naar het ziekenhuis! (met Puma ging het al veel sneller weer helemaal goed!) Gewoon niks aan doen.... was het advies van een andere dierenarts.

De vakantie op de Canarische Eilanden was heerlijk en zorgeloos. Teruggekomen in Eckardtsleben moesten we meteen weer volop aan de bak. Kerstmis is in Nederland vooral een traditie gecentreerd rond 2 dagen; in Thüringen is Kerstmis een belevenis die minstens de hele decembermaand duurt. Vóór Sinterklaas is hier alles al helemaal in de Kerstsfeer, dus moesten wij ook snel bomen kopen, deze optuigen, lampjes overal ophangen, en ballen, en slingers....het grote Kerstdiner plannen, proefkoken, Oud en Nieuw feest uitwerken... drukdrukdruk....

Maar terugkijkend op ons eerste jaar in Eckardtsleben-Thüringen, kunnen we wel zeggen dat het boven verwachting goed is gegaan. We hebben een geweldige respons van iedereen, zowel van gasten alsook van buurtbewoners. Er zijn ook veel nieuwe (en oude) ideeën die we het komende jaar willen gaan realiseren. Zwembad..Vakantiewoning..Keuken en restaurant moderniseren.. We zien wel!

Groetjes  Rosalien en Ieke
 

Deel dit artikel