Er is veel gebeurd in de afgelopen (bijna) 5 jaar, de Beachbar San Juan draait als een tierelier...

Wij worden steeds beter gevonden door de toeristen. Zo zien wij ook een toename van Nederlandse toeristen die het gebied Murcia-Mar Menor ontdekken. Hoewel wij ons in het eerste jaar als een Spaanse tapas bar wilden neerzetten, zien wij de populariteit van de Hollandse hapjes aanslaan.

Met onze honden gaat het prima! Heman verwelkomt iedereen nog steeds met volle overtuiging en heeft een grootse fanclub opgebouwd. Storm is inmiddels iets te groot geworden om mee te nemen, dus die blijft lekker thuis in de tuin. Voor Storm hebben wij een maatje gevonden zodat zij elkaar gezelschap kunnen houden. Zijn naam is Magnum, een Amerikaanse bully. Ondanks zijn grootte (hij is net zo groot als Storm) zijn het grote softies. Een hoop van onze vaste klanten hebben ze al eens mogen ontmoeten, maar Heman blijft de grote favoriet. Magnum komt uit Barcelona en Nico begint veel passie voor de Amstaff en Bully’s te krijgen en overweegt om Bully’s te gaan fokken.

Wij hebben een afwisseling gehad van diverse bierleveranciers in de afgelopen jaren en ook zijn wij voorzien van een nieuw logo! De vraag ´zijn jullie er nog steeds?´ komt nog wel eens voorbij. Onze Britse/Afrikaanse vrienden hebben ons geholpen met de nieuwe huisstijl, die is geïnspireerd door een monument op het strand. Ons logo is blauw met wit en wij zijn inmiddels overgestapt op een nieuwe bierleverancier.

Ook hebben wij het grote zonnescherm op het boventerras volledig vervangen. Deze kan aan alle kanten zakken waardoor men in de zomer of  winter aangenaam op het terras kan zitten, maar wel met ruitjes erin zodat het Mar Menor volledig zichtbaar blijft.

Evenementen zoals de muziek doen wij ook nog steeds. Bij sommige bands komen er meer mensen op af dan dat wij stoelen hebben. Dit wil nog wel eens een gezellige bedoeling opleveren.

Nico en ik zijn nog steeds blij dat wij deze stap hebben genomen. Het zijn soms lange dagen die wij maken. Zeven dagen per week ontvangen wij onze klanten, maar desondanks blijft het een uitdaging om de mensen, na hun bezoek bij ons, voldaan te zien vertrekken. 

Nico heeft inmiddels het kitesurfen opgepakt, waar het Mar Menor zich ideaal voor leent.

Wij krijgen nog steeds veel Nederlanders over de vloer die het een gewaagd avontuur vinden... Wij denken:'waar een wil is, is een weg'.

Sylvia en Nico (Sylvia van den Berg en Nico Dillingh)

Deel dit artikel