In de Ik Vertrek vlog laten onze emigranten zien hoe zij de coronatijd ervaren op hun stukje van de wereld. Wat betekent het voor het gezin? En het bedrijf? In deze vlog zien we hoe het de familie Henebiens vergaat in Oostenrijk.

clock update 4 mei 2020, 6:00

Het gaat nog steeds goed met familie Henebiens. Het pension loopt goed en Dennis heeft zijn passie gevonden achter de bar. Zelfs Vanessa heeft geen heimwee naar Rotterdam en ook de kinderen Senna en Izabella vermaken zich uitstekend. In Oostenrijk is de lockdown inmiddels versoepeld. De familie kon het winterseizoen net niet afmaken, en het is nog maar de vraag of ze in de zomer weer van start kunnen gaan. Het is onduidelijk wanneer alles weer terug naar normaal gaat. Daarom probeert het gezin zich te vermaken met touwtjespringen in de garage en spelen in de sneeuw. En Dennis heeft eindelijk tijd om zich op de keuken te storten…

De Ik Vertrek vlog: winkelen in een lege supermarkt, spelen in de sneeuw en klussen

Waar kennen de familie Henebiens ook alweer van?
In 2018 verlaten Vanessa en Dennis het bruisende Rotterdam om in het ‘slapende’ Mallnitz in Oostenrijk te gaan wonen. Terwijl Dennis staat te springen om eindelijk in de bergen te wonen, heeft Vanessa duidelijk haar twijfels. In Oostenrijk nemen ze een pension over, waar al jaren niks meer aan is gedaan. Heel veel tijd om het op te knappen hebben ze niet, want drie weken later barst het winterseizoen los en gaan ze van start. Daarnaast moeten ze zich ook nog om de kleine Senna en Izabella bekommeren.

Update 30-3-2019

Ons eerste winterseizoen is ten einde. Wat is de tijd snel gegaan, maar vooral wat hebben we veel meegemaakt! Dennis heeft zich ontplooid tot ware barman en ik (Vanessa) heb nog geen dag Rotterdam gemist en voel mij meer thuis in Mallnitz dan van te voren gedacht. De kindjes die in de ‘Kindergarten’ hun draai hebben gevonden en al een aardig woordje Duits spreken. Vriendjes komen er al over de vloer en in September zal Senna zijn eerste schooldag hebben hier in de Volksschule. 

Stamgasten Pension  

We hebben zoveel leuke mensen ontmoet van over de hele wereld. Niet alleen onze eigen gasten kwamen gezellig wat drinken in onze buiten- en binnenbar, maar ook gasten van andere hotels en de lokale inwoners van Mallnitz komen nog steeds langs. Dit hadden we van te voren nooit verwacht. Liters Glühwein vlogen over de toonbank. We hebben zelfs al stamgasten die deel van het meubilair zijn geworden. 

Het was heel hard werken. Vanaf aankomst 'knallen als een malle' om alles af te hebben, daarna direct door met het winterseizoen draaien. Nu zijn we even aan het bijkomen, fijn met de kindjes de piste op en lekker in ons woonhuis aan het rommelen. Er is zelfs tijd om samen sushi te eten in Lienz. 

Nooit meer terug

Straks is het tijd voor het zomerseizoen. Voorbereidingen houden ons nu druk bezig om dat net zo’n succesvol seizoen te laten worden. Het terras wordt verder uitgebreid, het buiten barretje moet groter. Stromend water, een buitentap en een profi koffiemachine moeten er komen. 

Dennis kan dus weer als meubelmaker aan de slag. Vanessa is weer druk om de kamers in orde te krijgen en het bestellen van o.a. extra tuinmeubilair. Als het echt zo druk hier in de zomer wordt als iedereen zegt, moeten we nog harder werken als afgelopen winter. Een stagiaire/ extra handje erbij vinden is dus geen overbodige luxe, maar een must! 

Elke dag is het een genot om wakker te worden in Mallnitz. De prachtige natuur om ons heen, de ruimte binnen en buiten. Iedereen heeft het naar zijn zin en terug naar Rotterdam daar wordt niet over gesproken. 

Groet, Vanessa, Dennis, Senna en Izabella Henebiens,

Deel dit artikel