Waar blijft de tijd? In mei 2006 waren we met Ik Vertrek in Montefiore en vonden we Villa Bionda en nu precies tien jaar later staan we hier weer met Ik Vertrek maar nu bij Villa Alwin. Wat is er gebeurd?

Villa Bionda

Villa Bionda hebben we in 2010 verkocht. We zijn twee keer verhuisd (wel beide keren in Montefiore). Op een gegeven moment beheerden we vijf verschillende locaties. Alwin was eigenaar van een restaurant en een bar in het dorp en was een tijdje makelaar. Bionda heeft een boek geschreven, had een wekelijkse column en restylede tussendoor ook nog verschillende accommodaties.

Na de tranen van Bionda op de eerste schooldag en de eerste voetbaltrainingen van Alwin en de jongens ging de integratie super snel. Binnen drie maanden spraken Mike, Robbie en Jim vloeiend Italiaans. Bij ons duurde het wat langer, maar door ook zelf naar school te gaan (Italiaans voor buitenlanders) en privéles te nemen, konden ook wij ons snel prima redden in de Italiaanse taal. We zijn liefdevol opgenomen in de familie Virgili van agriturismo La Casetta. Zij zijn onze Italiaanse familie. Een extra opa, oma en tantes voor onze kinderen en wij kunnen altijd met alles bij hen terecht. We hebben veel Italiaanse vrienden gemaakt in ons eigen dorp en in Cupra Marittima, waar de jongens al een aantal jaren voetballen.

Villa Alwin

Villa Alwin is niet geheel nieuw en is niet iets wat we pas net zijn gaan doen. In 2007, een jaar nadat wij hier in Montefiore kwamen wonen, vroeg onze wijnboer of wij de Villa van hem wilden verhuren. Zo ontstond Villa Alwin. Tot 2010 hebben we zowel Villa Bionda als Villa Alwin gedaan. Zomer 2008 bestond Villa Alwin uit slechts zes oude gedateerde appartementen, vier B&B kamers en een opzetzwembadje. De afgelopen acht jaar hebben we met al onze tijd, geld en energie Villa Alwin opgebouwd tot wat het nu is. Een mooie villa met vier appartementen, tien Luxe Tenten, een prachtig echt zwembad en een eigen voetbalveld.

De villa ziet er schitterend uit en met reserveringen tot ver in 2018 loopt Villa Alwin fantastisch. Hartstikke fijn natuurlijk, maar bij de Boerkampies begint het dan te kriebelen en worden we onrustig. We willen ons blijven ontwikkelen en zoeken steeds naar een nieuwe uitdaging. Hoe het verder zal gaan met Villa Alwin? We hebben aantal leuke plannen en ideeën. In ieder geval is Alwin bezig met de nieuwe vlog van de Boerkampies en zal Bionda zich na het seizoen weer meer gaan richten op het schrijven.  

Mike, Robbie en Jim zijn ondertussen gezellige tieners. Ontzettend leuke jongens die zich zo waanzinnig goed hebben aangepast aan ons hectische leven. Ze spreken vloeiend Italiaans (en dialect), hebben veel vriendjes en genieten in de zomermaanden van de vele Nederlandse kinderen die bij ons op vakantie komen.

Mike is bijna zestien. Voetbal is nog steeds zijn grootste passie. Op dit moment traint hij met het eerste elftal van Cuprense in Cupra Marittima en hopelijk mag hij na de zomerstop (in augustus wordt hij 16) ook echt wedstrijden mee voetballen. Dat is weer een stapje dichter bij zijn droom: profvoetballer worden. Als back up plan volgt hij een opleiding Toerisme. Het lijkt hem wel wat om later met ons te werken (als het dan maar Mike’s Holiday Resort gaat heten).

Robbie is nu veertien jaar en speelt het liefst de hele dag (en nacht) op zijn computer online games. Ontzettend goed voor zijn Engels, waar hij dan ook in uitblinkt. Hij volgt net als Mike de opleiding Toerisme. Niet omdat hij plannen heeft om ons ooit op te volgen, maar meer omdat het een brede opleiding is met veel aandacht voor verschillende talen. Sinds onze reis afgelopen winter naar de Westkust van Amerika wil Robbie terug naar Los Angeles voor een jaar highschool.

Vanaf veertien jaar mag je hier op een scooter rijden. Mike en Robbie hebben dan ook allebei hun rijbewijs, een eigen scooter en een minicar. Hiermee maken ze de omgeving flink onveilig. Voor ons betekent het minder halen en brengen, maar af en toe ook wat extra grijze haren.

Jim was nog maar twee jaar toen we vertrokken en is dus eigenlijk het meest Italiaans van ons allemaal. Het grootste gedeelte van zijn leven woont hij hier. Hij is ook degene die het minst goed Nederlands spreekt. Hij denkt in het Italiaans, wat soms rare zinnen oplevert. Jim zit nog op de dorpsschool in Montefiore. Volgend jaar is hij klaar en gaat ook hij een vervolgkeuze maken. Eerst wilde hij later een eigen maceleria (slagerij), toen een gelateria (ijszaak) en nu is het al maanden helikopterpiloot of dierenverzorger. Italië vindt hij leuk, maar het liefst wil hij op Ibiza gaan wonen.

Wij zien Ik Vertrek graag weer over tien jaar. Hoe zou het dan zijn met de Boerkampies: Runnen wij nog steeds met veel plezier Villa Alwin, Is Mike een profvoetballer bij Juventus? Is Robbie een professionele gamer in Amerika en runt Jim een hondenhotel op Ibiza?

Saluti en hopelijk zien we elkaar snel!

Alwin & Bionda, Mike, Robbie en Jim Boerkamp

Deel dit artikel