Ons eerste winterseizoen is ten einde. Wat is de tijd snel gegaan, maar vooral wat hebben we veel meegemaakt! Dennis heeft zich ontplooid tot ware barman en ik (Vanessa) heb nog geen dag Rotterdam gemist en voel mij meer thuis in Mallnitz dan van te voren gedacht. 

De kindjes die in de ‘Kindergarten’ hun draai hebben gevonden en al een aardig woordje Duits spreken. Vriendjes komen er al over de vloer en in September zal Senna zijn eerste schooldag hebben hier in de Volksschule. 

Stamgasten Pension  

We hebben zoveel leuke mensen ontmoet van over de hele wereld. Niet alleen onze eigen gasten kwamen gezellig wat drinken in onze buiten- en binnenbar, maar ook gasten van andere hotels en de lokale inwoners van Mallnitz komen nog steeds langs. Dit hadden we van te voren nooit verwacht. Liters Glühwein vlogen over de toonbank. We hebben zelfs al stamgasten die deel van het meubilair zijn geworden. 

Als een malle knallen

Het was heel hard werken. Vanaf aankomst 'knallen als een malle' om alles af te hebben, daarna direct door met het winterseizoen draaien. Nu zijn we even aan het bijkomen, fijn met de kindjes de piste op en lekker in ons woonhuis aan het rommelen. Er is zelfs tijd om samen sushi te eten in Lienz. 

Nooit meer terug

Straks is het tijd voor het zomerseizoen. Voorbereidingen houden ons nu druk bezig om dat net zo’n succesvol seizoen te laten worden. Het terras wordt verder uitgebreid, het buiten barretje moet groter. Stromend water, een buitentap en een profi koffiemachine moeten er komen. 

Dennis kan dus weer als meubelmaker aan de slag. Vanessa is weer druk om de kamers in orde te krijgen en het bestellen van o.a. extra tuinmeubilair. Als het echt zo druk hier in de zomer wordt als iedereen zegt, moeten we nog harder werken als afgelopen winter. Een stagiaire/ extra handje erbij vinden is dus geen overbodige luxe, maar een must! 

Elke dag is het een genot om wakker te worden in Mallnitz. De prachtige natuur om ons heen, de ruimte binnen en buiten. Iedereen heeft het naar zijn zin en terug naar Rotterdam daar wordt niet over gesproken. 

Groet, Vanessa, Dennis, Senna en Izabella Henebiens,

Deel dit artikel