Hallo Nederland, Wij zijn nu 12 weken open en hebben het naar ons zin. De toeristen hebben onze bar 'gevonden' en zijn zeer tevreden over ons product.

We hebben het menu wat uitgebreid om mensen die geen pannenkoek lusten ook aan hun gerief te laten komen. Dit slaat goed aan waardoor we meer mensen in onze bar krijgen. Natuurlijk zijn we nog steeds op zoek naar een ander huis, dit omdat we te vaak zonder water en stroom zitten. Maar daar willen we wel de tijd voor nemen omdat de keuzes van huizen heel divers zijn en de prijzen op dit moment 'toeristenprijzen' zijn.

Wel hebben we in het begin veel verloop van personeel gehad en zijn we nog steeds op zoek naar het vormen van een goed team binnen onze bar. Om personeel te krijgen dat binnen ons team past valt niet mee, maar met wat geduld en ondersteuning van ons zien we enkele werknemers groeien in hun werkzaamheden. Dit wordt wel ondersteund door elke week een meeting te houden met de staf om de puntjes op de 'i' te zetten.

Zelf zijn we nog steeds teveel bezig met onze bar, op dit moment werken we nog 14 uur per dag, 7 dagen in de week. Hier willen wij de komende maand aan gaan werken om de uren van ons te verminderen door in de ochtend de verantwoordelijkheid neer te leggen bij het personeel. Dit bouwen we geleidelijk op door elke keer een uurtje later te komen. hierdoor krijgen we meer tijd voor elkaar en kunnen van die momenten even samen zijn en ontspannen.

Het seizoen wordt een beetje verstoord door de verkiezingen hier in Gambia, maar echt last hebben we er op dit moment niet van. Wij hopen dat na januari de problemen zijn opgelost en de toeristen weer deze kant op komen. want eerlijk gezegd het is een geweldig land met zijn mensen. En voor wie nog nooit in Gambia is geweest een echte uitdaging om eens kennis te maken met de Afrikaanse cultuur.

Groetjes,
Theo en Jolanda  - TeJo's Pannenkoekenbar

Deel dit artikel