(Uitzending 13 januari) Het gaat hartstikke goed met ons! Inmiddels wonen we zo’n acht maanden in het hart Frankrijk en we zijn elke dag nog steeds blij dat we deze stap gezet hebben.

We genieten met volle teugen van onze mooie plek, de ongerepte natuur, de gasten, de vrijheid en van elkaar.

In oktober 2016 kregen we dan eindelijk de sleutel van onze droomplek in het hart van Frankrijk. Bart reisde in november alleen af naar Frankrijk om de authentieke boerderij te verbouwen tot een sfeervol gastenverblijf met vijf kamers, waar we in totaal circa 15 gasten kunnen ontvangen. Loes en Amber bleven in Nederland.

Race tegen de klok

Amber ging nog naar school en Loes hielt haar baan nog aan, omdat het nog niet zeker was of we het zomerseizoen van 2017 al gasten konden ontvangen. Dus al het extra geld dat werd verdiend, was mooi meegenomen. Achteraf gezien waren dit natuurlijk hele mooie theorieën, maar de uitvoering bleek emotioneel toch best wel zwaar. Maar ja, tijd om te treuren was er niet, want we moesten door. Het was een race tegen de klok, maar gelukkig was alles op tijd klaar en in mei 2017 zijn we geëmigreerd.

Onze eerste zomer was echt fantastisch, we hebben zoveel leuke en gezellige mensen ontmoet en zoveel mooie en hartverwarmende reacties ontvangen, echt heel bijzonder! 

Onervaren

Maar naast dat het leuk en gezellig was, was het ook vier maanden keihard werken. Wij hadden eerlijk gezegd niet gedacht dat we met vijf kamers zo druk zouden zijn, maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat dit aan onze onervarenheid ligt. De mini camping, die we nog wilde realiseren, hebben we dan ook bewust even op een laag pitje gezet.

Genoeg plannen

De afgelopen wintermaanden en de maanden die volgen zijn we druk met allerlei dingen om Maison Les Galettes nog mooier en functioneler te maken: De badkamer in de familiekamer heeft een nieuwe mooie (regen)douche gekregen, in de luxe kamer is een traploper aangebracht om het geluid te dempen, er is een start gemaakt met een multifunctionele ruimte (denk aan tafeltennis, darten, brocante et cetera), maar ook de speeltuin gaat op de schop.

Er komt een palletschommel en een terras, zodat de kinderen onder toeziend van hun ouders lekker kunnen spelen. Dan moet er nog een kippenhok gemaakt worden en staat ook het uitproberen van nieuwe recepten voor de table d’hotes nog op het lijstje. Zo nu en dan plannen we ook een uitstapje om de omgeving beter te leren kennen. Dit is tweeledig, het is voor ons ontspannend en leuk en we kunnen onze gasten hierover uit eigen ervaring vertellen. Kortom, genoeg plannen!

Wij zijn overigens het hele jaar geopend, dus mocht je het leuk vinden om ons te bezoeken voor één of meerdere nachten, dan zijn jullie van harte welkom.

Heel graag tot ziens bij Maison Les Galettes, à bientôt!

Bart, Loes en Amber

Deel dit artikel