Ciao tutti, Wat zijn we dankbaar en gezegend met de plek die we hier in Italië hebben gevonden.

In maart 2016 waren we voor het eerst in Italië, spraken we geen woord Italiaans en in oktober kochten we een grasveld van 1.5 hectare met campingvergunning. In december 2016 emigreerden we met onze drie jongens (toen 1,3 en 5 jaar oud) naar San Lorenzo in Campo in Italië.  Een paar maanden om een beetje Italiaans te leren, het huis te verkopen, safaritenten te ontwikkelen, alles in te kopen en alles voor de emigratie te regelen. Best een uitdaging.

Van niets naar een camping

Inmiddels kunnen we terugkijken op 10 maanden keihard werken, een volgeboekt hoogseizoen en veel tevreden gasten. Van niets naar een camping met 5 luxe safaritenten, 2 Belltenten, 10 XL kampeerplaatsen en een gloednieuw sanitairgebouw. En alles zoals we samen hadden bedacht, ontworpen en ingekocht en bijna alles samen gebouwd. Het is enorm hectisch en soms ook best zwaar geweest maar wat zijn we trots op het resultaat. Ook de beek die langs de camping stroomt bleek een enorm succes te zijn. Heel veel kinderen, ouders maar ook gepensioneerden genoten van de heerlijke beek, de verkoeling, het dammen bouwen en visjes vangen. Er werd zelfs een heuse slipperrace georganiseerd. We wisten dat dit een heerlijke plek was, maar dit overtrof wel al onze verwachtingen!

Veel belangrijker nog is dat we als gezin genieten van deze plek en van elkaar. 3 mooie stoere jongens met elk hun eigen karakter die hier opgroeien, zich ontzettend goed hebben aangepast en genieten van hun nieuwe leven. Waar wij na 10 maanden Italië ons prima redden maar nog best klungelen met de Italiaanse taal, spreken de jongens al goed Italiaans en gaat het heel goed op school.

We staan versteld van de schitterende omgeving en genieten van de geuren en kleuren, van de seizoenen en het heerlijke weer, de aardige bevolking, het dorpse leven en snappen nog steeds niet waarom dit deel van Italië, Le Marche, nog steeds zo heerlijk onontdekt is door toeristen.

Caming Sempreverde

We zijn druk bezig met het mooier maken van de camping en deze maand worden er veel bomen, planten en struiken aangeplant die voor extra schaduw, sfeer, geur en kleur moeten zorgen zodat de naam Sempreverde, wat altijd groen betekent, helemaal klopt. De camping is ontzettend ruim opgezet maar er blijft nog veel ruimte over om de komende jaren uit te breiden met bijvoorbeeld extra safaritenten en luxe blokhutten.

Gelukkig is onze band met de buren ook weer helemaal goed. Na de miscommunicatie over het zwembad hebben we een goede zomer gedraaid met elkaar. Onze gasten genoten van het zwembad en de hapjes en drankjes in het restaurant. Ook hebben we met elkaar onze gezamenlijke olijven geoogst en hebben we weer goed contact. En een goede buur is beter dan een verre vriend…

We kijken enorm uit naar het komende seizoen waarin we weer vele gasten zullen ontvangen! Nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen, nieuwe herinneringen.

We zijn blij dat we deze stap hebben gezet en hebben nog geen seconde spijt gehad. Het was tijd voor iets nieuws en we geloofden in elkaars kracht, in ons gezin en in het bedrijf dat we voor ogen hadden en hebben in vertrouwen stappen gezet. Emigreren met een jong gezin is best pittig en een uitdaging maar we staan versteld hoe snel de kinderen zich aanpassen. Nog nooit zagen we de kinderen zoveel en leefden we als gezin zo intensief samen. Het kan dus écht!

Saluti,

Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

Kijk de uitzending terug

Deel dit artikel