In de Ik Vertrek vlog laten onze emigranten zien hoe zij de coronatijd ervaren op hun stukje van de wereld. Wat betekent het voor het gezin? En het bedrijf? In deze vlog zien we hoe het de familie Kramer vergaat in Oostenrijk.
 

De Ik Vertrek vlog: puzzelen en heel veel trainen

Inmiddels zijn we alweer 12 jaar verder en familie Kramer heeft het nog altijd naar hun zin in Oostenrijk. Naast het restaurant hebben ze een goedlopend hotel dat zowel in de winter als ’s zomers veel gasten trekt. Tim heeft zich ontplooid tot echte horecatijger en Thomas is fanatiek gamer. Sara Marita en Femke timmeren flink aan de weg in de wintersporten. Zo is Sara zelfs al wereldkampioen skispringen geworden bij de jeugd. Ronald is al lange tijd gelukkig met zijn vriendin Sacha. In Oostenrijk zijn de maatregelen rondom de lockdown intussen ietwat versoepeld, maar het hotel van familie Kramer mag nog steeds niet zijn deuren openen. Hoewel er zorgen zijn om het komende seizoen, vindt de familie deze tijd van samenzijn erg gezellig en benutten ze deze kans dan ook optimaal!

Waar kennen we familie Kramer ook alweer van?

In 2008 zien we hoe Ronald en Anneke en hun kinderen Thomas, Tim, Sara Marita en Femke Nederland verlaten om in Oostenrijk een pannenkoekenrestaurant te beginnen. Alles lijkt op rolletjes te lopen, totdat Anneke plotseling borstkanker krijgt. Intussen zetten ze de emigratiedroom volhardend voort. Echter gaat Annekes gezondheid verder achteruit. Ze overlijdt en Ronald staat er plotseling alleen voor met vier kleine kinderen. Hoewel hun leven voorgoed veranderd is, gelooft Ronald erin dat dit de plek is waar hij moet zijn.

Deel dit artikel