In de Ik Vertrek vlog laten onze emigranten zien hoe zij de coronatijd ervaren op hun stukje van de wereld. Wat betekent het voor het gezin? En het bedrijf? In deze vlog zien we hoe het de familie Henebiens vergaat in Oostenrijk.

De Ik Vertrek vlog: winkelen in een lege supermarkt, spelen in de sneeuw en klussen 

Het gaat nog steeds goed met familie Henebiens. Het pension loopt goed en Dennis heeft zijn passie gevonden achter de bar. Zelfs Vanessa heeft geen heimwee naar Rotterdam en ook de kinderen Senna en Izabella vermaken zich uitstekend. In Oostenrijk is de lockdown inmiddels versoepeld. De familie kon het winterseizoen net niet afmaken, en het is nog maar de vraag of ze in de zomer weer van start kunnen gaan. Het is onduidelijk wanneer alles weer terug naar normaal gaat. Daarom probeert het gezin zich te vermaken met touwtjespringen in de garage en spelen in de sneeuw. En Dennis heeft eindelijk tijd om zich op de keuken te storten…(Bekijk de video hier boven)

Waar kennen de familie Henebiens ook alweer van?

In 2018 verlaten Vanessa en Dennis het bruisende Rotterdam om in het ‘slapende’ Mallnitz in Oostenrijk te gaan wonen. Terwijl Dennis staat te springen om eindelijk in de bergen te wonen, heeft Vanessa duidelijk haar twijfels. In Oostenrijk nemen ze een pension over, waar al jaren niks meer aan is gedaan. Heel veel tijd om het op te knappen hebben ze niet, want drie weken later barst het winterseizoen los en gaan ze van start. Daarnaast moeten ze zich ook nog om de kleine Senna en Izabella bekommeren.

Deel dit artikel