Waar de Ik Vertrek-camera stopt, gaat het leven van onze emigrant verder en blijft vaak één vraag onbeantwoord: is het allemaal goed gekomen in het nieuwe thuisland? In deze Ik Vertrek Vlog nemen we een kijkje in het leven van de familie Boerkamp. Leven zij nog steeds hun dolce vita in Italië?

Waar kennen we de Boerkampies ook alweer van?

Alwin en Bionda Boerkamp, beter bekend als de Boerkampies, emigreren in 2006 samen met hun drie zoontjes Mike, Robbie en Jim, naar het Italiaanse Montefiore dell’Aso. Ze beginnen er een Bed & Breakfast en leven hun droom. Het stel blijkt een gouden zakenduo en integreren zonder moeite in het land bekend van pasta en pizza. Het gezin zit hier nog steeds op hun plek, maar smeden ondertussen al nieuwe toekomstplannen. Want ook al loopt Villa Alwin fantastisch. Bij de Boerkampies begint het dan te kriebelen en worden ze onrustig...

blockquote
We willen ons blijven ontwikkelen en zoeken steeds naar een nieuwe uitdaging
Alwin en Bionda

VLOG #1 Oer-Hollandse Italianen

De drie zoons van Alwin en Bionda groeien op in het Italiaanse Montefiore dell’Aso. Oudste zoon Mike is gek van tattoos en toert in zijn eigen autootje over de Italiaanse landwegen. Robbie is fanatiek gamer en jongste zoon Jim kookt op zijn koksopleiding de sterren van de hemel. Hun Nederlandse roots zijn de jongens alleen niet kwijtgeraakt: ook in Italië eten ze nog oer-Hollandse snacks!

Vlog #2 Nieuwe plannen

De Boerkampies runnen met veel plezier hun eigen Agriturismo in Italië.  Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan... Ze hebben een nieuwe droom: een beachclub!

Vlog #3 Een welverdiende vakantie  

Het lijkt de Boerkampies allemaal voor de wind te gaan. Maar het gezin en met name Bionda heeft een zware periode achter de rug. Nu het toeristenseizoen voorbij is heeft het gezin meer tijd voor elkaar en trakteren ze zichzelf op een welverdiend weekendje weg.

clock update 17 nov 2018, 8:18

De knoop is doorgehakt en we stoppen in 2020 met Villa Alwin. Wat we gaan doen is nog de vraag, wordt het een châlet of een heel nieuw project? We weten het nog niet! Wordt vervolgd…

Deel dit artikel