Waar de Ik Vertrek-camera stopt, gaat het leven van onze emigrant verder en blijft vaak één vraag onbeantwoord: is het allemaal goed gekomen in het nieuwe thuisland? In onze nieuwe online serie: De Ik Vertrek Vlog laten onze Ik vertrekkers weten hoe het nu met ze gaat. We trappen af met Alex en Martina die ons een kijkje geven in hun Hongaarse leventje. 

Alex en Martina: wie zijn dat ook alweer?

In 2017 verruilen Alex en Martina de Ruijter het Brabantse Oosterhout voor een leven op de Hongaarse Poesta. Het plan was om een B&B, minicamping en spiritueel centrum op te richten. Het spiritueel centrum is nooit van de grond gekomen, maar  hun B&B en minicamping zijn een succes.

Vlog #1 Geluk is een ijsje

In deze vlog geven Alex en Martina een persoonlijk inkijkje in hun dagelijks leven. En wat blijkt? Heel veel hebben ze niet nodig om gelukkig te zijn.

Vlog #2 Struinen op de Poesta

In deze vlog nemen Alex en Martina ons mee op ontdekkingsreis door dit vruchtbare landschap. Maar niet voordat Alex onder de koude douche is geweest. Brrr...

Vlog #3 Bootje varen

Het einde van het hoogseizoen nadert, maar zo af en toe ontvangen Alex en Martina nog wat gasten. Favoriet onderdeel is een boottochtje op het Tiszameer. De dag wordt afgesloten met een originele Goulashsoep.

Deel dit artikel