Waar de Ik Vertrek camera stopt, gaat het leven van onze emigrant verder en blijft vaak één vraag onbeantwoord: is het allemaal goed gekomen in het nieuwe thuisland? In deze Ik Vertrek Vlog nemen we een kijkje in het leven van familie Hobbelen in Hongarije.

Waar kennen we familie Hobbelen ook alweer van?

Diane Hobbelen was de regels, stress en de hele maatschappij in Nederland zat en haalde haar man Tonnie over om te emigreren naar Hongarije. Voor € 10.000 kochten ze een huis zonder toilet, stromend water en elektriciteit. Naast hun kinderen en een boel dieren, namen ze ook huisvarken Kliko mee. Het gezin werd goed ontvangen door de bewoners van het primitieve dorpje Legènd en kozen voor een zelfvoorzienend leven; zonder geld, zonder luxe en met heel veel vrijheid.

Vlog #1 Familie Hobbelen helpt Hongaren uit de brand

Tonnie en Diane wonen inmiddels alweer meer dan 10 jaar in Hongarije en zitten er helemaal op hun plek. De mensen in het dorp weten hen ook te vinden als ze in de problemen zitten, en dan schieten redders in nood Tonnie en Diane gelijk te hulp. Saai wordt het in ieder geval nooit…

blockquote
We zien wel hoe de dag loopt
Diane Hobbelen

Vlog #2 Een alpaca in de tuin

Tonnie en Diane blijven een zwak houden voor bijzondere dieren. Zo viel hun oog op wel een heel snoezig, wollig beestje: een alpaca! Hoe gek ze ook op al hun dieren zijn, als je zelfvoorzienend leeft, moeten er soms ook minder leuke dingen met die dieren gebeuren. Diane heeft er slapeloze nachten van…

Vlog #3 Worsten van pony Janko  

In de vorige vlog zagen we dat Tonnie en Diane de 20-jarige pony Janko moesten laten inslapen vanwege artrose. Dat deed Tonnie en Diane veel verdriet. Omdat het stel in hun eigen vlees voorziet, wordt ook Janko’s vlees gebruikt om op te eten. De moeder van Diane draait er worsten van en die hangen nu in haar keukentje te drogen: biologisch vlees van eigen bodem.

Meer Vlogs

Deel dit artikel