Waar de Ik Vertrek-camera stopt, gaat het leven van onze emigrant verder en blijft vaak één vraag onbeantwoord: is het allemaal goed gekomen in het nieuwe thuisland? In De Ik Vertrek Vlog laten onze Ik vertrekkers weten hoe het nu met ze gaat. Martien Meiland en Erica Renkema verruilden hun Franse kasteel ooit weer in voor ons kikkerlandje, maar het blijft kriebelen...

Waar kennen we familie Meiland – Renkema ook alweer van?

Martien en zijn toenmalige vrouw Erica emigreerden in 2006 naar Frankrijk, samen met hun twee dochters Montana en Maxime. Ze toverden daar een vervallen chateau om tot luxe chambres d’hôtes. Maar het leven van gastheer en gastvrouw bleek toch niet voor hen weggelegd en de familie remigreerde. En hoewel Erica en Martien inmiddels geen partners in de liefde meer zijn, zijn ze nog wel elkaars beste vriend en blijven hun levens met elkaar verbonden. 

VLOG #1 Samenwonen en toch apart

Op dit moment wonen Martien, Erica, hun twee dochters én kleindochter Claire in Noordwijk. Gescheiden of niet, Martien en Erica zijn nog altijd dol op elkaar en hebben dé ideale oplossing gevonden om toch samen te kunnen leven. Want met hun dochters Montana, Maxime en kleindochter Claire dichtbij is het altijd feest. In deze vlog geeft Martien een tour door hun bijzondere huis.

Vlog #2 Altijd in de weer met Martien 

Martien runt dan wel geen chambres d’hôte meer; ook in Nederland zit hij niet graag stil. In deze vlog neemt hij ons mee naar de bakker, op inkoop voor zijn zaak, naar de feestwinkel en… onthult hij verrassend nieuws.

Vlog #3 Voor de tweede keer emigreren?!  

Het is zondag en die dag staat bij familie Meiland-Renkema in het teken van samenzijn. En wie hebben we daar? Oma is er ook gezellig bij! Dit zijn momenten om te koesteren, want over niet al te lange tijd zal dit wekelijkse ritueel niet meer mogelijk zijn…

clock update 10 nov 2018, 13:42
Het gaat door!

In januari vertrekken we naar Beynac in Frankrijk en gaan een chambre d’hôte beginnen en bruiloften organiseren. 

clock update 24 jan 2019, 12:06
Zeg eens Ja

Afgelopen maandag 21 januari zijn Martien Meiland en ex-vrouw Erica Renkema opnieuw getrouwd. Ondanks Martien’s coming out en de scheiding van het stel, kunnen de twee toch niet zonder elkaar. „Wij houden van elkaar en zijn tot het besef gekomen dat we toch nooit met een ander zullen trouwen”, legt Martien uit.

clock update 9 mei 2019, 14:52
Chateau Meiland

 Vanaf maandag 20 mei om 20.30 uur geeft de realityserie Chateau Meiland op SBS 6 een uniek kijkje in het leven van dit bijzondere gezin.  

clock update 9 okt 2019, 22:00
Chateau Meiland wint de Gouden Televizier-Ring 2019

Bekijk de spannende uitslag van het Televizier-Ring Gala 2019.

Deel dit artikel