Waar de Ik Vertrek-camera stopt, gaat het leven van onze emigrant verder en blijft vaak één vraag onbeantwoord: is het allemaal goed gekomen in het nieuwe thuisland? In deze Ik Vertrek Vlog nemen we een kijkje in het leven van Theo en Jolanda en hun pannenkoeken avontuur in Gambia. 

Waar kennen we Theo en Jolanda ook alweer van?

Theo en Jolanda laten in 2016 hun vaste baan en luxe in Nederland achter zich, om een pannenkoekenrestaurant te openen in Gambia. Ze denken dat het een gat in de markt is, want een pannenkoekenrestaurant hebben ze nog niet aan The Smiling Coast! Bijna twee jaar later woont het stel nog steeds in het Afrikaanse land, maar zijn ze wel al zo’n vier keer verhuisd. En ze bakken nog iedere dag pannenkoeken!

Vlog #1 Living in the Gambia

Hier in Nederland wordt het kouder en daarom overwinteren veel Nederlanders in het warme Gambia. Dat betekent topdrukte in het pannenkoekenrestaurant van Theo en Jolanda! De opening is een succes, maar door het harde en vele werken zouden Theo en Jolanda bijna vergeten te genieten van het land zelf..

Vlog #2 Een Gambiaans huis

Theo en Jolanda laten zien hoe zij wonen, middenin de Gambiaanse Ghetto. Jolanda vindt het beregezellig en knus. Toch is het stel onderhand al een aantal keer verhuisd. Sinds kort wonen ze wéér ergens anders. Theo laat ons graag zien hoe hun huis eruitziet!

Vlog #3 Een Europese auto in Gambia  

Theo en Jolanda zijn het zat om hun inkopen en boodschappen met de taxi of te voet te doen. Na al die jaren is het moment dan eindelijk daar dat ze een eigen auto aanschaffen! En dat gaat er net wat anders aan toe dan in Nederland…

Deel dit artikel