AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Op zaterdag
  • NPO 1

Ik vertrek

Michel en Melanie vertrekken naar Portugal, waar zij een stuk grond hebben gekocht. Daar willen ze een emigratiebureau beginnen. Maar gaat dat allemaal wel zo makkelijk?

Serie reportages. Michel en Melanie Weigergangs, respectievelijk ict-medewerker en pompbediende, willen al een tijdje weg uit Nederland. Twee jaar geleden hebben zij hun huis verkocht en sindsdien wonen ze samen met hun kinderen Max en Merel in een stacaravan op een camping in Brabant. Na lang zoeken hebben ze een stuk grond in een verlaten streek in Portugal gekocht. Eenmaal terplekke geeft de thermometer ruim veertig graden aan. En dat is warm als je in een vouwwagen onder een boom op je eigen land de eerste tijd moet zien te overbruggen. Michel wil voor zijn gezin in eerste instantie een directiekeet bouwen, waarin gewoond kan worden totdat zijn emigratiebureau van de grond is en er hopelijk geld binnenkomt. Maar gaat dat allemaal wel zo makkelijk als je de taal nog niet machtig bent? En in het nieuwe thuisland worden kinderen weliswaar op handen gedragen, maar is het voor henzelf wel zo leuk als hun omgeving sterk vergrijsd is?


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.