AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Op zaterdag
  • NPO 1

Ik vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Hoe gaat het nu met Rudolf Bouwmans en René van Hulst en Michel en Melanie Weigergangs?

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland. -Eerder was te zien hoe Rudolf Bouwmans (41) en René van Hulst (43) naar het Franse gehuchtje Aires les Biefs vertrokken, om een oud schoolgebouw binnen drie maanden tot gîtes en chambres 'd hôtes om te bouwen. Dat plan was iets té ambitieus. Want met de komst van de eerste gasten was de verf amper opgedroogd en het zwembad nog lang niet aangelegd. Hoewel de heren inmiddels een succesvol bedrijf runnen, is er in twee jaar tijd eigenlijk weinig veranderd. Rudolf en René hebben nog steeds last van te strakke deadlines en verbouwingsstress en als er een groep van 25 schildercursisten arriveert, is het nog maar de vraag of zij überhaupt onder de douche kunnen... -Bij Michel (36) en Melanie (37) Weigergangs is dat nét even anders. Drie jaar geleden vertrokken zij met hun kinderen Max (7) en Merel (5) naar het Portugese plaatsje Ferreira do Alentejo, om daar een emigratiebemiddelingsbureau op te starten. Hoewel niemand veel vertrouwen leek te hebben in dit plan, vertrok de familie toch om de eerste maanden met veertig graden op een dorre vlakte in een oude vouwwagen te bivakkeren. Inmiddels zitten Melanie, Michel, Max en Merel er héél anders bij en doet niets meer denken aan hoe het vroeger was...


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.