AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Op zaterdag
  • NPO 1

Ik vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Interim-manager Rob besluit om samen met vrouw Nicolette nog één keer een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland. Als interim-manager Rob (60) net voor zijn pensioen zonder werk komt te zitten, besluit hij om samen met zijn vrouw Nicolette (60) nog één keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze vertrekken naar het Franse gehuchtje Virlet om daar een chambres d'hôte met schildersatelier te beginnen. Dat hun toekomstige droomhuis nu nog een bouwval is zonder verwarming, warm water of toilet lijkt hen niet te deren. Zonder blikken of blozen slapen ze in de vrieskou op de plankenvloer en slaan ze dapper aan het verbouwen. De oude hooischuur moet binnen vier maanden tot atelier worden omgebouwd, want schilderen is Nicolettes eerste levensbehoefte en de feestelijke opening staat al gepland. Bovendien moet er geld verdiend worden met de schilderworkshops die ze straks aan de dorpsbewoners wil geven. Het stel werkt zó hard dat hun volwassen kinderen, die in Nederland zijn achtergebleven, zich toch wel wat zorgen beginnen te maken. Zolang hun ouders zich alleen maar bezighouden met slopen en beton storten, is er immers weinig tijd om te genieten van 'la douce France'. Ondertussen komt de deadline van de opening dichterbij, en Rob en Nicolette zijn vastbesloten die te halen.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.