AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Op zaterdag
  • NPO 1

Ik vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Edwin en Michelle de Rooden gaan naar Portugal. Hoe bevalt het Niek en Marianna op hun Oost-Duitse camping?

Serie reportages waarin Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland. -Edwin en Michelle de Rooden hebben één grote wens: emigreren naar Portugal, het land van hun dromen. Maar hoe doe je dat als je het niet breed hebt en al helemaal geen startkapitaal? Edwin heeft een tijdje in de WW gezeten en handelt nu via internet in barokke meubels. Dolgraag zou hij in Portugal samen met zijn vrouw en drie zonen een huurhuis met loods vinden van waaruit hij zijn handel kan professionaliseren. Er zijn diverse geldschieters gespot, maar geen van hen komt uiteindelijk over de brug. Dan besluit de familie maar op speurtocht in Portugal te gaan. In de volle overtuiging daar het object van hun dromen alsnog tegen het lijf te lopen. -Terug naar Niek Kuijs en Marianna von Schmidt. In de uitzending op 15 maart 2007 was te zien hoe zijn een verwaarloosde camping in voormalig Oost-Duitsland kochten. Afgesproken was dat er op de camping zou worden samengewerkt met Marianna's dochter Coralie en schoonzoon Douwe. Inmiddels zijn er twee jaar verstreken en bezoeken we de twee generaties opnieuw om te zien of het gedroomde Oost-Duitse campingleven inclusief de familiaire samenwerking écht zo goed bevalt.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.