AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Op zaterdag
  • NPO 1

Ik vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders worden gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Jessica en Arno de Jong zijn fanatieke surfers en snowboarders en gaan naar het Franse skidorpje Flaine.

Serie reportages waarin Nederlanders worden gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland. Jessica (30) en Arno (30) de Jong zijn fanatieke surfers en snowboarders. Als Arno met succes een aantal surf- en snowtrips organiseert voor medewerkers en klanten van de lifestylewinkel waar hij bedrijfsleider is, krijgt hij de smaak pas écht te pakken. Basisschooljuf Jessica vindt het moeilijk om haar leerlingen en zieke vader vaarwel te zeggen, maar vertrekt toch met Arno min of meer op de bonnefooi naar het Franse skidorpje Flaine. Van hieruit willen ze een start maken met hun kersverse bedrijfje Alp Adventures. Er zijn nogal wat beren op de weg. Jessica spreekt geen Frans en Arno, die de taal wel machtig is, weet nog niet meteen de lucratieve deals te sluiten waarop hij hoopte. Flaine is in het hoogseizoen 'hip and happening', maar daarbuiten uitgestorven en saai. En dat valt Jessica weleens zwaar. Na lang netwerken weten Arno en Jessica niemand minder dan de burgemeester van drie skidorpen in de buurt van hun plannen te overtuigen. Maar of hij te vertrouwen is?


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.