AVROTROS.nl

Ik Vertrek

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.
  • Een nieuw seizoen vanaf zondag 22 oktober
  • NPO 1

Winnaar Limerick Ik Vertrek

In september 2016 schreven we een Limerick wedstrijd uit met als prijs een geheel verzorgde week vakantie bij de familie Boerkamp in Italië.

Louise Vogel was met haar inzending de gelukkige winnaar en zaterdag 17 juni jl. reisde zij met haar man Ron af om met eigen ogen te zien of de Italiaanse droom van 'De Boerkampies' is uitgekomen. Lees haar verslag en bekijk haar Limerick.

Verslag Louise Vogel

De voorpret begon natuurlijk al met de ontvangst van alle reispapieren in de koffer van Ik Vertrek. Wat superleuk gedaan, en alles perfect verzorgd. De heenreis verliep goed, de vliegtickets en het ophalen van de huurauto ging soepel. Er stond een hele nieuwe Fiat Tipo op ons te wachten! Na een klein uurtje kwamen we aan in Montefiore. Prachtig weer, zon geen wolkje aan de lucht.

Bij de Boerkampies

De ontvangst door Alwin Boerkamp was zo hartelijk, we voelden ons direct erg welkom. Wat een prachtige locatie, onze luxe tent had een geweldig uitzicht. Over het hele dal en zelfs de zee was zichtbaar. En de tent was ECHT luxe!!! Een heerlijke veranda, airco en een superdeluxe douchecabine. Dit heeft niets met het ouderwetse kamperen te maken.

In de tent stond het bordspel van Ik Vertrek klaar. En het boek van Bionda "Van stamppot naar pasta". Over hun emigratie en eerste jaren in Italië. Grappige en pakkende verhalen, leuk geschreven.

Die middag sloten we aan bij de andere gasten voor de welkomsborrel. Aansluitend een avondje pizza eten.....zo lekker allemaal. De sfeer was ongedwongen en gezellig. Vermoeid en voldaan vielen we in een diepe slaap onder de klamboe. De volgende ochtend werden we op onze veranda verrast met een heerlijke ontbijtmand. Die hebben we trouwens iedere dag gekregen. Wat een verwennerij! De middag hebben we heerlijk doorgebracht aan het zwembad bij Villa Alwin.
Daar kom je echt tot rust, fijne ligbedden en parasols zorgen ervoor dat ons bleke huidje niet teveel zou verbranden.

De dagen die volgenden hebben we mooie middeleeuwse dorpjes bezocht. Le Marche heeft ook prachtige stranden. In de tent ligt een map met vele tips en Bionda en Alwin delen graag al hun kennis van de streek met hun gasten. Dinsdagavond werd de bbq aangestoken en hebben we een heel gezellige avond beleefd met alle gasten. Het eten (en de wijn) was heerlijk.

Donderdag, aan het einde van de middag, kregen we een rondleiding en wijnproeverij door Alwin bij Centanni Vini. Erg leuk om te zien waar dus de heerlijke wijn wordt geproduceerd. Maar zeker zo leuk om te horen hoe enthousiast Alwin deze rondleiding verzorgt. Jammer dat we niets konden meenemen in het vliegtuig.......we moeten dus nog een keer terug met de auto!

Zaterdag was alweer het afscheid. Een laatste foto bij het zwembad en arrivederci Villa Alwin, snik.....
Bionda en Alwin bedankt voor jullie gastvrijheid. We hebben genoten. En AVROTROS bedankt voor deze prijs, het was fantastisch!!!

Louise en Ron Vogel

 

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.