Cellisten Lucia Swarts, Steuart Pincombe en Bruno Cocset spelen cellosuites van Bach op bijzondere locaties in Nederland. Tijl Beckand introduceert de concerten.

Rijksmuseum, Concertgebouw en Carré

De cellosuites zijn opgenomen in het kader van All of Bach, een project van de Nederlandse Bachvereniging. Binnen dit project worden álle bestaande werken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd en vastgelegd op camera. Geweldige musici - zowel solisten als ensembles en orkesten - spelen de werken, veelal op verrassende locaties. De cellosuites in het extra 'Tijl in het voetspoor van Bach'-concert zijn opgenomen in respectievelijk het Rijksmuseum, het Koninklijk Concertgebouworkest en Koninklijk Theater Carré.

Meer over de opnames

De eerste uitvoering, opgenomen in het Rijksmuseum, is Bachs 'Cellosuite nr. 1 in G groot' door celliste Lucia Swarts. Cellist Steuart Pincombe volgt met Bachs 'Cellosuite nr. 2 in D klein' in het Koninklijk Concertgebouw en cellist Bruno Cocset is de hekkensluiter met de 'Cellosuite nr. 4', opgenomen in Koninklijk Theater Carré.

Deel dit artikel