Als oud Oranje Leeuwin van het nationaal vrouwenelftal en de mentaliteit van een topsporter heeft Daphne Koster maar één doel: het einde halen. 

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Uitgeest - Noord Holland
Beroep: manager Ajax vrouwen en De Toekomst
Bekend van: oud Oranje Leeuwin vrouwenelftal, Studio sport, Ajax
Sport: hardlopen fietsen, fitness, wandelen

Dit is Daphne

Talentvol

Daphne woont samen met haar man en twee jonge dochters in Uitgeest. Zelf is ze geboren in Den Haag en groeide ze op in de Zaanstreek met haar vader, moeder en zusje. Haar ouders steunde hen altijd in alles. Op elfjarige leeftijd was Daphne al zeer talentvol in voetbal, maar zij voelde aan alles dat het in die tijd moeilijk was om bij selectievoetbal te komen als meisje. Daphne maakt er daarom nu haar missie van om iedereen de kans te geven om te kunnen zijn wie je wil zijn en hun dromen en passies te volgen. Dit is voor Daphne een extra motivatie om mee te doen aan Kamp Van Koningsbrugge.

blockquote
Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn dochters en alle jonge meisjes met een droom of passie om te laten zien dat zij alles kunnen doen in het leven
Daphne Koster

Jezelf tegenkomen

Daphne verwacht dat ze zichzelf zeker gaat tegenkomen. Als ex-topsporter heeft Daphne maar een doel: het einde halen. “Als ik naar huis gestuurd word, dat zou ik echt niet tof vinden”. Daphne ziet Kamp Van Koningsbrugge als een uitdaging voor zichzelf. “Die drang om dit te ervaren zit in mijn karakter. Ik zoek altijd weerstand”.

Deel dit artikel