Edino van Dorsten gaat de uitdaging aan en wil tijdens Kamp Van Koningsbrugge Special Edition terug naar zijn eigen identiteit. 

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Meppel, Drenthe
Beroep: spreker over mentale kracht 
Bekend van: documentaire Kinderen van Ruinerwold
Sport: fitness, fietsen, hardlopen, crossfit

Dit is Edino

Heftige leefomstandigheden

Het verhaal van Edino is bekend bij het grote publiek. Dit verhaal heeft bekendheid gekregen door de vijfdelige documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold. In deze documentaire is te zien hoe de vader van het gezin zijn negen kinderen jarenlang totaal afgezonderd van de buitenwereld heeft opgevoed. Dat ging gepaard met heftige leefomstandigheden waar veel fysiek en mentaal geweld bij kwam kijken. Uiteindelijk weet Edino uit deze omstandigheden te ontsnappen en heeft hij inmiddels een eigen leven opgebouwd. Nu wil hij terug naar zijn eigen identiteit. 

blockquote
Opgeven is wat ik echt nooit doe en zal gaan doen.
Edino van Dorsten

Fanatieke sporter

Als kind zat Edino vaak in de bieb op school altijd te bladeren door de Mens Health en andere sportbladen. Toen was zijn grote droom altijd al om later in de sport terecht te komen en er ook zo uit te zien als die mannen op de cover. Tijdens zijn jeugd heeft Edino niet zelf voor de ontberingen gekozen, nu kiest hij er wel zelf voor: ''Ik weet dat ik de mindset heb om die knop om te zetten. Ik wil dingen leren en doen die je anders nooit doet.''

Deel dit artikel