Singer-songwriter Ruben Annink voelt zich fitter dan ooit. Lukt het hem om de zware fysieke en mentale test te doorstaan?

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Haarlem, Noord-Holland
Beroep: singer-songwriter
Bekend van: De beste singer-songwriter, Beste Zangers
Sport: krachttraining, roeien, kickboksen en padellen

Dit is Ruben

Fitter dan ooit

Ruben groeide op in een liefdevol gezin in Bloemendaal. Maar op zijn zestiende scheidden zijn ouders plotseling, wat voor Ruben een enorme klap was. De jaren daarna heeft hij vervelende en neerslachtige periodes gekend, ook door zijn overgewicht. Maar inmiddels voelt Ruben zich al een paar jaar herboren. Hij heeft jarenlang keihard gewerkt aan zijn mentale en fysieke fitheid door therapieën en sporten. Hij is 17 kilo lichter en voelt zich fitter dan ooit. Kamp van Koningsbrugge is voor hem de ultieme mentale en fysieke test om te kijken of dat ook echt zo is. 

blockquote
Ik was altijd het dikke mannetje.
Ruben Annink

Rust en houvast

Ruben woont nu in Haarlem in een oud schildersatelier naast zijn vader. Dat geeft hem rust en houvast. Zijn vader is ook gewoon een soort vriend. Ruben kwam er op vroege leeftijd achter dat hij muzikant wilde worden. De muziekacademie heeft hij niet afgemaakt. Toch is hij al die jaren muziek blijven schrijven en uitbrengen en is hij nu succesvol artiest. Ruben heeft veel met defensie. Zijn overgrootvader was Sergeant Majoor in het Nederlands Indisch leger. En zijn opa zat bij de marine. Discipline zit in de familie.

Deel dit artikel